екскурзия Бахамски острови цена

Не е трудно да се намерят причини за да се посетят прекрасните Карибски острови. Едно от първите имена, които ни идват на ум щом стане дума за Карибите е Бахамските острови. Парадоксално е, че това дори не е карибска нация от географска гледна точка.

В културно отношение, обаче, Бахамите са типичния карибски рай с кристално чисто синьо море, плажове с фин бял пясък и слънце през цялата година. Островите са истински рай за търсачите на екзотиката, особено ако сте замислили почивка на море през зимата.

Съчетанието от културно исторически, географски и метеорологични особености са превърнали островите в една от световните топ дестинации, които са задължителни за всеки търсач на морски преживявания.

Вкусна храна и огромно богатство от морски дарове

хранаБахамската храна е комбинация от южноамерикански (царевичен хляб, грах, ориз) и карибски (мисли пикантни морски дарове) специалитети. Тук ще откриете рядко изобилие от черупчести морски дарове, а националната кухня на островите е усвоила и много европейски особености.Така например, местните жители са усвоили от европейците разнообразието от супи, месо и пица. Всички населени острови на Бахамите имат впечатляващ набор от изискани ресторанти, но също така и от непретенциозни крайбрежни заведения за хранене и спокойни кафенета.

Бахамите са земята на вечното лято

лятоНяма лошо време през годината ако сте решили да посетите Бахамите. Условията са великолепни през всички 12 месеца от годината, като разликата от януари до юли е сравнително малка.В разгара на лятото, например, температурите са около 28 – 30 градуса, докато зимните “студове” тук се изразяват с падане на термометрите до прекрасните 24 – 27 градуса.

Въпреки че има дъждовен сезон от май до юни, дъждовете рядко са непрекъснати, като даже и по това време можете да се наслаждавате на ежедневно слънце.

Едни от най-хубавите плажове в света

бахамските плажовеАко трябва да дадете пример за място, което притежава изключителна природна красота, Бахамските острови са едно от местата, които трябва да имате наум. Островите са световно известни с техните уникални розови пясъчни плажове, които са едни от най-неустоимите в света.Според учените, светло розовият пясък се получава в резултат от милионите ситно разбити и стрити коралови парчета, черупки и калциев карбонат. Именно на Бахамите се намира и най-розовия плаж в света, до който, обаче, се стига наистина доста трудно и бавно.

Но финият светъл пясък далеч не е единственото, което си струва да се види тук. С кристално чиста вода и разнообразие от морски живот, каквото е трудно дори да си представим, островите са едно от най-желаните за гмуркане места в света. Кипящи от живот коралови рифове и стотици корабокруширали в миналото кораби са нещо, което не се открива лесно.

Бахамите са една от най-престижните и желани дестинации в света за гмуркане с шнорхел. Всички водолази са одобрени и контролирани от Бахамската асоциация за гмуркане, така че сигурността ви е гарантирана докато проучвате чистите и прозрачни бахамски води.

Присъединете се към някой от местните карнавали

карнавали в Бахамите островиКарнавалите са характерни за много държави в Латинска Америка и това се дължи на влиянието на испанската и португалска култура в региона. Бахамите не правят изключение от това правило и съвсем очаквано, островите са център на изключително колоритна и многоцветна култура.Фестивалът Джункано е съответно едно от най-очакваните ежегодни събития на островите. Всяка година местните жители и туристите се събират от различни краища на островите за да участват в културното мероприятие.

Хората се наслаждават на представлението на живо, като по време на фестивала свирят някои от най-добрите музиканти на Бахамите. Карнавалът Джункано започва всяка година в края на април с партита и празненства в Гранд Бахама и завършва в Насау в началото на май с последното събитие, което тук е известно като Road Fever. Ежегодно, над 50 000 души посещават така наречената “Пътна треска”.