екскурзия Съединени щати цена

Повечето хора свързват Съединените щати с място, на което да отидат за да работят или за да започнат свой бизнес. Тази огромна държава, обаче, предлага доста повече от това да е световен бизнес хъб и може да бъде туристическа дестинация мечта за всеки, без значение какво търси. Тук на практика има всичко и изобилието се изразява не само във финансов аспект, както си мислят мнозина. Природата е била изключително щедра към тази страна, но за да се уверите, трябва лично да я посетите.

Източното крайбрежие

Източното крайбрежие на Съединените щати е един от най-старите населени райони на граната. Тук се намират Ню Йорк (един от най-големите градове в света), Вашингтон (столицата на страната), Маями (най-големия курорт в света), Бостън (където се намират най-добрите университети в света), както и много други. Студен и свеж на север и горещ и влажен на юг, източният бряг е топ дестинация за туризъм.

Западното крайбрежие

Западното крайбрежие на САЩ е тази част от страната, която сега се развива най-динамично. Все по-модерна и богата, тук е прословутата слънчева Калифорния, която е известна с градовете Лос Анджелис, Сан Диего и Сан Франциско. Тук се базират ай ти секторът, както и прословутата киноиндустрия.

На север е по-малко познатият, но изключително красив Орегон, който се слави с боровите си гори. Още по-насевер е зеленият Вашингтон и един от най-модерните градове в страната – Сиатъл, известен като входната врата към Канада.

Южното крайбрежие

Южното крайбрежие на САЩ е най-малко познатата част от страната. Топло и задушно през по-голямата част от годината, то е дом на колониална архитектура и е мястото, на което се развива действието на не един или два исторически филма.

Тук перлата е Луизияна, която е известна с града на музикантите Ню Орлиънс. На изток се намира и Алабама, която е известна с изключителните си снежно бели плажове, а на запад е богатия Тексас с неговите безкрайни пътища и пожълтели под жаркото слънце плодородни равнини.

Големите езера

Района на големите езера в североизточната част на страната е известен с това, че е най-старият индустриален район на страната. Тук се намират Чикаго (все още втори по големина град в САЩ) и старата столица на автомобилната индустрия – Детройт.

Аляска

Аляска е най-големият и рядконселен американски щат, а причината за това е суровия климат в района. Тук, обаче, ниските температури са успели да пощадят вековните гори от човешката дейност и по тази причина, природата на огромна част от Аляска е останала непокътната.

Хавай

Хавай е най-популярният архипелаг в света и е станал легендарно известен с удивителните си плажове с цвят на злато, както и със сапфирените си океански води. Тук огромните вълни са направили части от архипелага Мека за сърфистите, а екзотиката на местната природа е рядко срещана.

Драматичните стръмни склонове на хавайските вулкани се издигат отвесно на хиляди метри над океана. Стръмните им склонове са прорязани от дълбоки и тъмни клисури, покрити с гъста растителност, а между заострените скали се спускат едни от най-високите водопади в света.

Земя на невиждани контрасти

Съединените щати са земя на невиждани контрасти. От пустините на Ню Мексико, където само най-устойчивите видове могат да оцелеят, през пълните с алигатори мочурища на Флорида, скалните червеникави на цвят формации на Юта, ледената тундра на Аляска и тропическия рай на Хаваите, показват колко драматично различна може да е Америка. От север на юг и от изток на запад, тя преминава през толкова много климатични пояси, че за този, който ги вижда за първи път, промяната може да е трудна за проумяване.