екскурзия Перу цена

Мачу Пикчу е едно от най-вълнуващите и загадъчни места в света, което днес се е превърнало във водеща атракция в Перу. Въпреки световната си слава, обаче, това далеч не е единственото място, което трябва и което си заслужава да посетите докато сте в страната.

Тук могат да се видят общо няколко места, които датират от ерата преди пристигането на Христофор Колумб. Всички те притежават подобен уникален по рода си магнетизъм и представляват огромен туристически интерес.

Сред другите загадъчни места, които към момента се радват на нарастваща популярност и са обект на увеличаващ се туристически интерес е Наска. Това е станалата известна със своите мистични линии пустиня, за които се смята от мнозина, че са послание от извънземна цивилизация.

Но въпреки, че наистина Мачу Пикчу и Наска си струва да се видят, страната предлага много други предимства, които да ви накарат да се отправите насам. Определено, тук ще видите неща, които не сте очаквали и не сте предполагали, така че бъдете готови за изненади когато поемате към Перу.

Времето в Перу

Времето в ПеруТук се съчетават редица фактори, които заедно оказват силно влияние върху климата на Перу и го правят изключително приятен. Страната е разположена между южната тропическа окръжност и екватора, поради което климатът е топъл и стабилен през цялата година.

Студеното океанско течение, което преминава край брега на страната предпазва от твърде голямо повишение на температурите. Своето не малко влияние оказват и планините, които правят голяма част от страната сравнително свежа и прохладна, което се дължи на голямата надморска височина.

В резултат на всичко това, температурите в страната остават сравнително ниски през лятото, като достигат около 26 градуса на сянка. От своя страна, зимните месеци са много приятни и носят температури от около 21 – 23 градуса на сянка. Характерна особеност е сухото време, което от своя страна позволява безпроблемно да посетите страната по всяко време от годината.

Планините на Перу

Планините на ПеруПланинската верига на Андите прекосява като гръбнак територията на цяла Южна Америка. Страната е мястото, на което планинската верига става най-широка и обхваща най-голяма площ навътре от Тихия океан.

Тук се намират такива места като пустинята Наска, а във високопланинските райони се издига и селището Мачу Пикчу. Планините играят ролята на бариера, което прави тихоокеанските склонове много различни от това, което ще видите на изток към Амазония.

Плажовете на Перу

Плажовете в ПеруПеру има зрелищни крайбрежия, които обаче не са най-доброто място за плажуване. Причината е, че тук океанските води са доста хладни, дори и когато се има предвид близостта до екватора.

Пясъците са наистина светли, но водата никога не става толкова топла, колкото сме свикнали да бъде тя по Черноморието през лятото. За сметка на това тук можете да видите изключително голямо биоразнообразие, включително китове, делфини и акули. Тъй като водата е студена, коралови рифове тук няма.

Контрасти

Перу е страна на контрасти, което се изразява в силните разлики между пустинното тихоокеанско крайбрежие и дъждовните екваториални амазонски гори във вътрешността на страната.

Освен това разликата е и между лъскавата многомилионна столица Лима и малките индиански селища в Андите, където хората все още оцеляват изключително бедно и с елементарни удобства.

Още един контраст е и този между златните пясъци край брега на студения океан и гъстите иглолистни гори по високопланински склонове на страната.

Цените в Перу

Ако търсите място за почивка, на което да бъдете спокойни, че цените са добри и няма да се наложи да похарчите твърде много, попаднали сте на правилното място. Като типична латиноамериканска страна, Перу предлага атрактивни цени, които са много по-ниски от тези в Европа и дори от тези в България.

За същата стойност, за която можете да изкарате една седмица скромно в Италия или Франция, можете да си позволите лукс за две седмици в Перу. Единственият проблем е дистанцията, която оскъпява почивките в южноамериканската страна.