екскурзия Мароко острови цена

Северна Африка винаги е притежавала някакъв труден за описване магнетизъм. От своя страна, Мароко е може би най-популярната дестинация, която привлича любители на културата, приключенци, ентусиасти, млади и възрастни двойки и цели семейства.

Какво предлага

Мароко има четири императорски града, които са и основните притегателни центрове за туристите – Маракеш, Фес, Мекнес и Рабат. Рабат е настоящият столичен град и съответно е най-голям и натоварен.

Макар и съвременен на пръв поглед, той има някои доста интересни исторически забележителности, като например кулата Хасан и Кралския мавзолей, които определено си заслужава да бъдат посетени.

Маракеш

МаракешИзвестен като Червения град, Маракеш е популярен със своя стар площад, древни дворци като Бади Дал и Бахия, джамията Кутубия, енергичния Джема ел-Фна и Саадианските гробници.Бившата столица на Фес може да се похвали със зашеметяваща архитектура, макар че е може би най-известна с това, че е дом на един от най-старите университети в света въобще.

Мекнес

МекнесМекнес, от своя страна, може да се похвали с това, че има една от най-впечатляващите монументални порти в цяло Мароко – Баб ел-Мансур. Тук е мястото да кажем, че може би най-добрият начин да опознаете града е с помощта на каляска теглена от коне, което е чудесен начин да се опознае града е с конски впряг и каляска.

Касабланка

КасабланкаЗадължително трябва да посетите един от най-красивите градове в цяла Африка – Касабланка. Градът дължи името си на белия цвят на сградите, а ако веднъж имате удоволствието да го посетите, ще се влюбите в светлите цветове, които преливат под тропическото слънце.Касабланка е толкова оживен, че може да засрами дори и динамичната столица Рабат. Двата града се конкурират по между си, като все пак Касабланка остава доста по-добре позната за туристите.

Плажове

Плажове в МарокоМароко е една от африканските страни с най-хубави плажове. Може да се похвали с това, че има прекрасно крайбрежия както по Средиземно море, така и по Атлантическия океан.Макар че атлантическото крайбрежие е по-дълго и има повече плажове, все пак Средиземно море го бие по отношение привлекателността на пясъчните ивици, които може да предложи на туристите.

Страната може да се похвали с безбройни пясъчни плажове с удивителна естествена красота, които преливат във всички нюанси на червеното, оранжевото и златистото, достигайки почти до бяло.

Сред тях има и някои доста популярни места за почивка на чуждестранните туристи, като някои са със стара репутация, датираща още от 70-те години на 20-ти век. В това число най-известни са Танжер и Агадир, а Асила, от своя страна, привлича главно местни жители и испанци.

Най-популярните плажове обикновено разполагат с отлични условия за почивка. В повечето случаи те са лесно достъпни, а някои от тях са идеални за любителите на водните спортове.

Пустинята

Пустинята в МарокоПустинята е едно от очарованията на Мароко и непременно ако имате удоволствието да посетите страната, трябва да се докоснете до това съкровище. Тя е наистина наситена с невероятен магнетизъм, който се дължи на изключителните ѝ цветове и багри, преливащи във всевъзможни нюанси на червеното и оранжевото.

Времето

Времето в МарокоМароко е страна, която е благословена с прекрасно време, притежаващо черти както на тропичния пустинен климат, така и на Средиземноморието. Това прави страната много атрактивна за почивка, а тук няма защо да се изненадваме, имайки предвид, че туристите търсят на първо място добър климат и меко време.Тъй като тук валежите са изключително редки, несъмнено можете да се насладите на отлични условия за прекарване на една перфектна лятна ваканция. Няма да има смущения, дължащи се на проливни и неочаквани валежи. Слънцето, от своя страна е още един изключителен бонус, който няма как да бъде пропуснат.

Кога да отскочим до Мароко

Мароко предлага отлични условия за почивка през цялата година, като по Средиземноморското крайбрежие най-предпочитани са пролетта и есента, докато атлантическия бряг предлага най-привлекателни условия през зимните месеци от годината.