екскурзия Фиджи острови цена

От уникалните дъждовни гори до блестящите цветове на безкрайните коралови рифове, Фиджи се счита за едно от най-красивите места в света, особено ако търсите място на което да прекарате една тиха и спокойна почивка на плажа.

Ако искате да се върнете към природата и да се докоснете до нейната най-чиста и едновременно с това нежна и деликатна форма, това е може би най-доброто място за вас.

Чисти и недокоснати, много от островите са любими на любителите на природата с това, че тук можете да се разхождате сред джунглата, без страх от опасни животни и хищници и без да се опасявате, че ще се изгубите някъде. Все пак, островите не са големи и със сигурност някъде близо до вас винаги има поне едно населено място

Местните хора

хората във ФиджиТрудно ще намерите хора, които да са по-приятелски настроени от местните жители. Те никога не са имали проблеми с външния свят, поради своята изключителна географска отдалеченост тук. Те са топли с чужденците, посрещат ги радушно и разказват с невероятна гордост и радост за своя изключителен откъснат рай.

Местната храна

храна във ФиджиМестните жители се хранят с изключително чисти натурални местни продукти, тъй като вносът на всичко е много скъп. Набляга се на морските дарове, както и на местни плодове и зеленчуци, а храната често се готви бавно, заровена в земята и увита в палмови листа.

Климат

Климат във ФиджиКлиматът на Фиджи е тропически, с приятно високи температури през цялата година, дори и през зимните месеци. Средната температура на Фиджи е 25 ° C, но през лятото (декември и януари) може да се покачи на над 30 ° C. В най-студените зимни дни не е изключено да се случи някоя студена вълна, която да понижи градусите до 18 ° C, което обаче, на фона на нашенската зима, едва ли ще ви стресне.Много хора смятат, че зимата на Фиджи, която е сухият сезон от май до октомври, е най-доброто време за посещение на островите. Това е, когато е по-сухо, по-малко влажно и малко по-хладно, така че дейностите на открито са много по-приятни и леки за туристите.

Това обаче е и върховият туристически сезон на Фиджи, така че цените на билетите и настаняването също са най-високи, особено през юни и юли, когато ще видите островите в най-добрата им светлина.

Далеч от циклоните

Като цяло, времето на Фиджи е много безопасно от гледна точка на циклоните. Тези тропически урагани понякога засягат островната страна, но това все пак се случва рядко, а когато стане, обикновено пораженията не са големи.

Причината е, че циклоните обикновено поемат в друга посока и се насочват към Австралия, изливайки цялата си мощ по бреговете на щата Куинсланд в североизточната част на страната.

Ако се случи циклон, все пак, това обикновено става около януари и февруари, когато и времето е най-горещо, а водите на Тихия океан са най-нагрети.

Кораловите рифове

ФиджиКораловите рифове са едно от най-красивите творения на природата. Тук тя е дала всичко от себе си за да създаде един невероятен шедьовър. Разнообразието е огромно, а видимостта под вода достига до 80 метра.Водата в океана е не само много прозрачна, но и самия бряг е защитен от тези великолепни рифове, така че тук морето е почти винаги много спокойно. Вълните се разбиват навътре в морето, което прави крайбрежната лагуна неустоима за плуване и гмуркане.