екскурзия Катар цена

Катар е една наистина уникална страна, която през последните три десетилетия преживя невиждан икономически прогрес. Причината за този икономически бум е наличието на наистина огромни запаси от петрол, с които страната се нареди сред водещите в света износители. Черното злато може да не е безкрайно, но затова пък е една много сериозна база за развитие и на всички останали сектори на икономиката.

Природа

Природата в Катар
Природата на Катар е нещо, което повечето от нас могат трудно да си представят. Тя е доминирана от пустини, пясъчни дюни и тъмно синьо небе. Зеленина почти напълно липсва, така че ако си мислите, че можете да откриете сянка, твърде много се заблуждавате. Насред пустошта не вирее нищо и единствените растения можете да откриете в някоя градина, двор или парк в Доха, където растенията са силно зависими от човешките грижи.

Защо да посетим Катар

Защо да посетим Катар
Макар че страната е предимно пустиня, тук има няколко причини, поради които да изберете тази страна за следващата си ваканция. Ето кои са те:

Климатът на Катар;Може и климатът на Катар да е адски горещ и тежък през летните месеци от годината, но за сметка на това, зимата е едно чудесно време, в което да избягате от студовете и виелиците по нашите ширини. Около 25 – 26 градуса е температурата от декември до март, което прави Катар чудесна дестинация с много слънце, но без да ви мъчи нетърпима горещина.

  • Столицата Доха;

Това е още една от причините да посетите Катар. Столицата на страната, Доха, е един изключителен пример за това колко невероятна може да бъде трансформацията на един град, когато в него се вложи по-сериозен финансов ресурс. Градът сякаш се е забил в небето заради своите многобройни стъклени небостъргачи, които го правят да изглежда като град от бъдещето.

  • Плажовете;

Плажовете на Катар са доста привлекателни. Те могат да се похвалят със същия златен цвят, който притежавате плажовете по северното Черноморие на България, но с тази разлика, че в Катар морето има по-светъл и тропически оттенък. Разбира се, плажовете тук могат да се използват през всички 12 месеца от годината, макар че през лятото те са доста по-празни, отколкото през зимата, защото температурите са  твърде високи.

  • Луксозното настаняване.

Настаняването в Катар е на много високо ниво и ако намерите оферти, които ви позволяват да нощувате на приемлива цена, тогава сте истински късметлии и не бива да пропускате предложението. Независимо дали ще отседнете в луксозен градски хотел или във ваканционен комплекс в таитянски стил някъде извън града, тук няма да останете разочаровани нито от отношението към вас, нито от обстановката, която ви заобикаля.

Кога да посетим страната

Разбира се, през зимните месеци е най-подходящото време от годината, в което да посетите Катар. Избягвайте лятото, тъй като жегата през тази част от годината е просто потресаваща и температурите могат лесно да достигнат 42 градуса на сянка. Макар че през лятото навсякъде помещенията в хотелите, ресторантите и търговските центрове са добре охладени, все пак не е подходящо за каквито и да било дейности на открито, защото това може да се превърне в истинско изпитание за границите на човешкото тяло.