екскурзия Малайзия цена

Малайзия е доста непозната туристическа дестинация за европейските туристи, в това число и на българския туристически пазар. Въпреки това, страната притежава наистина рядък по рода си потенциал да се превърне в една от най-желаните туристически дестинации по света.

Тя съчетава по изключително умел начин климат, природа и архитектура, допълнени от културата на страната. За да се добие истинска представа за огромния потенциал, който страната притежава, вие трябва да видите това с очите си. Недостатък има и той е, че за съжаление тя е доста отдалечена от България.

Това най-малкото означава, че дори и да се превърне в истински туристически гигант, Малайзия винаги ще остане до известна степен само в мечтите на много нашенци, именно заради огромната си географска отдалеченост.

Градове, които да посетим

градовете в МалайзияСтолицата Куала Лумпур е първото, което да посетите тук. Градът е изключително модерен. Тук ще намерите едни от най-високите сгради в света – кулите Петронас. Те се виждат от десетки километри и се извисяват на величествения силует на града, който може да засенчи дори места като Дубай, Ню Йорк, Франкфурт и Шанхай. Най-специалното , че Куала Лумпур е потънал в пищна зеленина.

Природа

природата в МалайзияПриродата на Малайзия е нещо, което трудно може да се сравни с каквото и да било. Страната е известна с това, че местните гори са едни от най-богатите на животински и растителни видове на цялата планета.

Много от местата в този район са толкова диви, че тук все още не е стъпвал човешки крак. Ежедневно се откриват нови и нови видове, които не са били известни за хората до сега.

Най-хубавото е, че цялата страна е покрита с изключително пищна растителност, така че където и да отседнете, тропическата дъждовна гора винаги ще бъде някъде в непосредствена близост до вас.

Плажове

плажовете в МалайзияПлажовете на Малайзия се смятат за най-добрите в Югоизточна Азия. Познавачи дори ги поставят пред тези на Индонезия и Тайланд, а славата им не е случайна. Тук се намират едни от най-белите и нежни пясъчни ивици в района, а под кристално чистите води се развиват едни от най-зрелищните коралови системи на планетата. Тук като морските води тук са едни от най-топлите в света, разнообразието от морски обитатели няма еквивалент.

Времето

времето в МалайзияГоворейки за плажовете няма как да подминем и времето. Тук температурите са високи през цялата година. Обикновено термометрите показват между 25 и 30 градуса, без значение от сезона.

Тъй като страната се намира около екватора, времето е постоянно влажно, а температурите почти не се променят. Хубавото е това, че макар и да вали често, валежите са много кратки и винаги носят едно успокояващо блажено усещане за лятна прохлада.

Всеки месец и всеки сезон предлагат еднакво добри условия за плаж. Това прави страната много търсена дестинация от европейците през зимните месеци, когато в Европа градусите не позволяват да излезем навън без дебело яке.

Цени в Малайзия

Малайзия не е толкова евтино място за почивка, колкото са места като Тайланд или Индонезия. Разликата е в това, че Малайзия е доста богата страна, поради което тя е и малко по-скъпа дестинация.

Важно е да се направи паралел със страните от Южна Европа, които са основната посока, към която се отправят българските туристи. Малайзия е приблизително толкова скъпа, колкото са страни като Италия или Испания, но все пак може да има известна разлика в цените в полза на Малайзия.

Достъпност на Малайзия

Малайзия е една от най-леснодостъпните страни в района на Югоизточна Азия. Летището в столицата Куала Лумпур е едно от най-натоварените в тази част на света. Обикновено, освен до столицата, различни авиокомпании предлагат чартърни полети и до курортните центрове в региона.

Редовните полети засилват и конкуренцията между авиокомпаниите, което от своя страна прави билетите по-изгодни за потребителите. Това прави Малайзия още по-лесно достъпна като място за почивка.

Единствения проблем е географската отдалеченост, тъй като полетите от Европа обикновено траят повече от 10 часа. Това кара много туристи да се ориентират към други дестинации в по-близки до нас региони.