екскурзия Бруней цена

Ако ви се иска да си направите една наистина хубава екскурзия до Азия, но най-процъфтяващите и забързани дестинации като Банкок и Хо Ши Мин не са за вас, тогава Бруней е едно доста интересно предложение.

Тук няма да изпитате нищо от това, което би ви подлудило в гореспоменатите дестинации. Общата атмосфера в Бруней е много тиха и спокойна. Няма да видите онези огромни забързани тълпи от хора, които бързат за да стигнат навреме на работното място.

Освен това, няма да видите хората да се бутат пред автобуса или пред вратите на другите видове обществен транспорт. Забързаният начин на живот просто не е нещо, което може да се види в Бруней.

Спокойна страна и спокойни хора

Спокойствие в БрунейТъй като Бруней е изключително богата нация, тя е в състояние да осигури на своите граждани живот, какъвто малко страни по света биха могли. Резултатът е население, което е спокойно, доволно и щастливо.

Социалната система на тази страна е толкова добре развита, че местните не плащат данъци и имат достъп до безплатно образование, безплатни здравни услуги, безплатна газ за готвене, жилищни и хранителни субсидии, субсидиран бензин и стоки и доста атрактивна пенсионна схема.

Бруней се гордее с уникални природни забележителности

природни забележителности в БрунейБруней предлага уникално разнообразие от природни забележителности, най-популярните от които са плажовете в Мура и национален парк Улу Тембуронг. Мура Бийч, в град Мура, е популярен със своята неустоима плажна ивица с бял пясък и пълен набор от най-различни семейни удобства.

Националният парк Улу Тембуронг, от своя страна, е първият национален парк в страната, популярен за това, че към него се разкрива смайваща гледка от пътеката Конопи, която предоставя на посетителите невероятна гледка към буйната тропическа гора на Борне от над 60 метра височина.

Друга атракция в Бруней е носатата маймуна. Това са онзи вид  маймуни с големи носове, които са ендемични в Борнео и не могат да се видят на друго място по света. Можете да видите почти със сигурност тези маймуни, ако се присъедините към речен круиз, който ще ви отведе по дължината на река Бруней.

Изключителна култура

Тъй като Бруней ви дава възможност да изследвате красотите на страната в спокойно темпо, ще сте в състояние да опознаете това място много по добре. Нещо повече – вашият досег с местната култура ще е по-автентичен.

Икономиката не зависи от туристическата индустрия, така че съществуващите атракции не са създадени с цел привличане на посетители, а за запазване на културата и традициите за поколенията.

Няма туристически атракции, които да са създадени единствено с цел за да се привлекат пари от чуждестранни посетители. Можете да се докоснете до традиционната култура на страната, като наблюдавате местните жители, вечеряте в местни заведения или посещавате джамиите и музеите със свое собствено темпо. За разлика от другите градове в Азия, не е нужно да пътувате до отдалечено село, за да изпитате и изживеете лично автентичната култура на Бруней.

Времето през годината

Времето в БрунейТъй като Бруней се намира в района на екватора, тук времето е топло през цялата година. Температурите са винаги около или над 30 градуса. Характерна особеност е това, че е доста влажно през цялата година. Валежите са изключително чести, дори може да се каже ежедневни. Небето винаги е покрито с разкъсани облаци, но все пак слънце пече всеки ден. Обикновено се случва да завали главно следобед. Времето е такова, че условията за плаж са еднакво добри през цялата година, но все пак е добре да се съобразите с това кога вали и кога не.