екскурзия Кувейт острови цена

Ако искате да се отправите на една вълнуваща почивка в района на Близкия Изток, тогава Кувейт е интересно място, което да посетите. Страната някога била изключително бедна и безизвестна, но след като са открити огромни залежи от петрол, тя постепенно събира несметни богатства.

Разположена на една ръка разстояние от размирните райони на света, арабската страна все пак успя да запази и съхрани мира, тишината и спокойствието тук, предлагайки на своите гости всичко, от което се нуждаят.

Времето в Кувейт

Климатът на Кувейт е тропичен и се отличава с много жарки лета и меки зими. През летните месеци термометрите като на шега могат да надхвърлят 40 градуса на сянка, а жарките слънчеви лъчи се сипят от небето все едно някаква гигантска пещ се е отворила отгоре.

Зимите тук са по-хладни, отколкото са в повечето други арабски страни. Обикновено температурите през деня са изключително приятни и достигат около 22 градуса, което прави условията за туризъм идеални. Единствено, трябва да имате предвид, че през нощта е малко по-студено с температури около 10 – 11 градуса.

Ако ви притеснява да не завали – спокойно. Това най-вероятно няма никога да се случи докато сте в страната, дори и ако обичате да я посещавате често. Тук дъждовете са толкова рядко явление, че когато това се случи, те обикновено се превръщат във водеща тема на новините.

Природата – пустиня и красиви плажове

Кувейт е пустинна страна, а пясъците се простират до където стига погледа, без нещо друго да смущава гледката. Пясък, пясък и пак пясък, само тук – там някой случаен оазис насред нищото.

За сметка на това, крайбрежията са привлекателни и мнозина предпочитат да прекарват почивката си на море тук поради спокойствието. Всепоглъщащата тишина и възможността да се излегнете необезпокоявани на някой пуст плаж, непременно не е за изпускане.

Постепенно се увеличава броя на туристите, които откриват тази туристическа дестинация, избирайки да посъберат малко слънчеви лъчи на частния плаж пред някой затворен хотелски комплекс.

Морето е винаги топло, защото това все пак е Персийския залив – едно от най-топлите места, в които можете изобщо да поплувате. Тук температурата на водата през лятото надхвърля с лекота 30 градуса, така че зимата може би ще ви е доста по-приятна.

Кухнята си заслужава

Кувейт е страна, която действително си заслужава да се посети заради своята кухня. Разнообразието от уникални по рода си ястия лесно може да ви накара да се влюбите и да се върнете у дома си с няколко килограма отгоре. Арабската кухня е сред най-вкусните в света, без при това да е твърде люта и това важи в пълна сила за Кувейт. Тук можете да посетите някои от топ ресторантите в света, с което да се насладите на най-доброто от кулинарията на Близкия Изток.

Град от бъдещето

Столицата на страната е едноименният град Кувейт. Тя има живописно местоположение, но това, с което най-много се отличава са небостъргачите. Построени в най-причудливи форми, цветове и структури, те правят Кувейт да изглежда като град от бъдещето, който със сигурност трябва да посетите. Отличната инфраструктура е на ниво, за каквото повечето страни по света могат само да мечтаят, а хотелите са по-луксозни, отколкото изобщо можете да си представите.