екскурзия Обединени арабски емирства ценаОбединените арабски емирства се превърнаха в една от най-атрактивните туристически дестинации в света и топ дестинация в Югозападна Азия. Страната привлича изключително голям брой туристи днес, което на практика е нещо ново за тази част на света.

Тук туризмът намери отлична база за развитие, най-вече заради безопасността, топлото време и красивите плажове. Заедно с това, че тук се е фокусирал огромен финансов ресурс, туристическата индустрия преживява ръст, какъвто до сега не е виждала.

Строят се някои от най-луксозните хотелски комплекси в света, което привлича повече и по-малко претенциозни туристи, а обслужването в някои от тях е не 5, а 7 звездно. Това не означава, че няма и по-изгодни предложения за почивка, което несъмнено прави страната дори още по-популярна.

Новогодишните промоции

Промоции в Обединени арабски емирстваПо време на Коледа и за новогодишните празници тази иначе мюсюлманска страна предлага изключително атрактивни възможности за почивка. Предлагат се промоционални пакети, като се дава възможност за отсядане в наистина много добри хотели за цени, които в редица случаи са много по-атрактивни от тези на европейския пазар.Страната стана особено атрактивна по това време от годината, засенчвайки места които се радват традиционно на доста голям туристически интерес, като например Италия и Франция. Много българи се оказват изкушени от идеята да пътуват до тропическа дестинация посред зима, когато в Европа е студено и има дълбок сняг.

Времето

Времето в Обединените арабски емирства е топло на практика през цялата година. Температурите през лятото са ужасно високи и често надхвърлят 40 градуса на сянка, а през по-хладни дни са около 28 градуса. Това прави летния сезон не особено атрактивен за туризъм и почивка.

Много по-желан за ваканция е зимният период, през който температурите са около приятните 24 – 25 градуса на сянка. И тук трябва да се има предвид, че говорим за януари и февруари, когато температурата е съответно и най-ниска.

Интересно е да се отбележи и това, че времето тук е изключително сухо. Без значение по кое време от годината сте решили да пътувате, това ви гарантира сухо и безоблачно време с наистина много слънце.

Плажовете

Плажове в Обединени арабски емирстваОбединените арабски емирства могат да се похвалят с чудесни плажове. В повечето случаи пясъкът е бял, а морската вода е прозрачна с неустоими сини нюанси със сапфирен оттенък.Пясъкът е доста фин и ситен, което наподобява на кораловите плажове по Карибите и  Тихия океан. Разликата е там, че тук обикновено водата е дори още по-топла, което само по себе си води до още по-приятни условия за плажни забавления.

Забележителностите и Дубай

В Обединените арабски емирства (ОАЕ) ще откриете някои от най-зрелищните сгради в света в наши дни. Голяма част от атракциите се намират в основния туристически център на страната – Дубай.

Тук се намира най-високата създадена от човешка ръка конструкция на планетата – кулата Бурдж Калифа, която се издига на рекордните 830 метра (без 20 сантиметра) над околния пустинен пейзаж и се вижда от десетки километри.

Тук ще откриете и още едно чудото, което вече доста време продължава да впечатлява посетителите. Това е творението, наречено Палм Джумейра. Тук става дума за изкуствен остров, или по-скоро група от острови, които са създадени от човека и погледнати от самолет, имат формата на палма.

Светът е друго велико творение, което впечатлява посетители, пристигащи от близо и от далеч. Това е група от изкуствено създадени острови, които заедно образуват карта на света. Всяка държава представлява отделен остров, като ефектът, който се цели, може да се види единствено от самолет.

История и старинни забележителности

История на Обединени арабски емирстваПодобно на много други страни в Близкия изток, Обединените арабски емирства са място, което може да се похвали с огромен брой исторически забележителности, в това число религиозни храмове.Тук, обаче, разликата с останалите страни от Югозападна Азия е, че в ОАЕ има огромен финансов ресурс, който позволява тяхното реновиране, освежаване и поддържане в изключително добро състояние.