екскурзия Мианмар цена

Независимо дали вече сте пътували в азиатски страни като Виетнам, Камбоджа или Тайланд или пък никога не сте стъпвали в държава от тази част на света, Мианмар е място, което наистина си заслужава да бъде посетено. Това е една завладяваща с чара си дестинация, която предлага да се докоснете до културата на Югоизточна Азия в нейния най-изначален образ.

Хубавото време ви очаква

времето в МианмарАко поемете към Мианмар, трябва да знаете, че хубавото време ви очаква и стига да избегнете дъждовния сезон, страната няма да ви разочарова. С температури между 25 – 26 градуса през зимата и около 30 – 32 през лятото, тази дестинация предлага отлични температурни условия през всеки сезон. Времето има типично тропически характер – или е сухо и горещо, или вали пороен дъжд.

За своята уникална култура и вековни традиции

Традиции и култура в МианмарСлед като е бил откъснат от западния свят от толкова години, Мианмар има късмета да запази голяма част от своята култура и традиции неповлияни и непроменени. Тук можете да откриете многобройни храмове и дворци, статуи на Буда и да видите преклонението и хармонията, което местните жители изпитват, идвайки да се свържат с най-дълбоката си същност.
Докато Египет има древни храмове и гробници, а Русия има своите впечатляващи катедрали, в Мианмар страната блести със златните дворци и пагоди, всяка от които изглежда по-впечатляваща от предишната. Може би най-известният дворец е Каравейк в столицата Янгон.

За вкусна улична храна

Подобно на културата, която се е съхранила по един уникален начин през годините, кухнята на тази страна се е възползвала в пълна степен от нейната отдалеченост и изолираност за да се запази в своя първоначален вид.

Много от храните днес се приготвят така, както са се приготвяли и преди хиляда години, без да се е усетило и грам чуждо влияние.

За плаващите градини

Хората от Мианмар обичат да правят нещата по-различно и нестандартно, отколкото на другите места по света, а плаващите им градини са идеалният пример за това. Става дума за градини на вода, а не на суша, но по някакъв начин те не само се развиват добре, но дори може да се каже, че виреят по-добре, отколкото на самата суша. Трябва да го видите с очите си – домати и краставици растат на тревисти могили, които буквално са изникнали над водната повърхност.

За взаимодействието с местните

Контактът с местните хора в Мианмар е невероятно преживяване. В резултат от своята мирна религия, местните жители са изключително приятелски настроени към чужденците.

Няма шанс да напуснете страната без поне едно запомнящо се преживяване, породено от безценния контакт с местните жители. Мостът У Бейн е чудесно място, където чужденците идват за да гледат местните жители, надяайки се да завържат разговор с някой местните, докато се наслаждават на удоволствието от вечерната си разходка.

За сливането на стари и нови светове

Следвайки все по-тесните контакти със западните страни, Мианмар започва да се променя драматично, като промяната е изцяло положителна. Страната се превръща в едно все по-очарователно място, на което си дават среща ултрамодерност и древни хилядолетни традиции.

Всяка страна има своите местни занаяти и традиции, а в Мианмар най-отличителната особеност е изработването на марионетки. Това е една много популярна форма на забавление и лесно ще намерите ръчно изработени кукли, които можете да купите като сувенири за своите близки когато се прибирате у дома.

Мианмар се гордее със своите идилични плажове

плажове в МианмарДокато при споменаването на името Мианмар може би първата ви мисъл няма да бъде за почивка на плажа, това не бива да се отхвърля толкова лесно. Търсачите на слънце и фин пясък ще открият прекрасни места за отдих в тази толкова красива и едновременно с това малко популярна страна.

Наистина, зашеметяващите плажове по крайбрежието не отстъпват на тези в Тайланд, докато многобройните тропически острови, като например остров Тафуу в Андаманско море са истински рай. Пясъкът е светъл, морето – топло, прозрачно и спокойно, а слънцето свети през цялата година.