екскурзия Сингапур цена

Сингапур е доста непозната туристическа дестинация на българския пазар. Причините за това са много, но основното, което е попречило на популяризирането на малката страна на върха на полуостров Малака е огромната дистанция.

Макар и отдалечена на другия край на света, обаче, тази малка страна може да предложи изключително много. Хубаво време, красива природа, модерна градска среда, архитектурни чудеса, прекрасна храна и великолепни плажове – какво повече ви е нужно за да прекарате идеалната почивка.

Архитектурата на Сингапур

Архитектурата на СингапурАко мислите, че Дубай няма равен на себе си, тогава почакайте да видите Сингапур. Къде другаде ако не тук можете да плувате в небесата, което се предлага като атракция в един от луксозните хотели на Сингапур.

Градът е изграден от ултрамодерни небостъргачи, всички със стъклени  и огледални фасади, един от друг по-красиви. Човешкият гений е създал един град от бъдещето, какъвто е трудно дори да си представим.

Най-хубавото е това, че цялото градско пространство е идеално организирано и подредено, така че усещането по време на разходка е наистина изключително приятно.

Рая на Сингапур – остров Сентоса

остров СентосаСингапур е страна, която се намира непосредствено до екватора и това може да я направи доста примамливо място за почивка. Остров Сентоса се счита от местните жители за най-успокояващото място в страната.

Той е предпочитано място за отдих на жителите на динамичния метрополис. Тук можете да намерите много тематични паркове и опции да забавлявате цялото си семейство, включително ако пътувате с децата.

Остров Сентоса е мястото, където ще можете да посетите места като Universal Studios. Но тук можете да намерите също така и някои наистина великолепни плажове с фин златен пясък и изумрудени спокойни морски води.

Хубавото е, че до тук можете да стигнете много лесно, както с кабинковия лифт, така и с такси или автобус. Това позволява лесно да пътувате, дори и ако сте отседнали в противоположната част на Сингапур.

Времето в Сингапур

Времето в СингапурВремето в Сингапур е почти еднакво през всички 12 месеца от годината. Винаги температурата е около 29 – 32 градуса, с променлива облачност до слънчево време. Валежите са изключително често явление, но са краткотрайни.

Условията за почивка и туризъм са изключително добри през цялата година. По всяко време можете да се възползвате и от хубавите плажове. Тук морската вода е винаги топла и температурата ѝ достига поне 25 градуса.

Това гарантира, че само да решите, можете да се позабавлявате край плажа. Само не забравяйте, че тук слънцето залязва винаги рано, както е на всяко друго място на екватора. След 6 часа навън е съвсем тъмно и това е без изключение през цялата година.

Местната кухня

Храната в СингапурХраната е съществена част от културата на Сингапур, както и на всяка една друга страна. Малко кухни в света, обаче, имат толкова широка и разнообразна гама от ястия, които да бъдат предложени на туристите.

Благодарение на изумителната комбинация от култури, тук можете да намерите всичко от малайски ястия, през индийски, арабски, китайски, японски и много други, та като се стигне до така добре познатата ни европейска кухня.

Недостатъци

Недостатъците са няколко и първият, както по-рано вече споменахме, е голямата отдалеченост от нашата страна. Това води до следващия недостатък, а именно по-големия разход на пари, в случай, че решим да посетим страната.

Освен това, цените в самия Сингапур могат да са ужасно висок. Проблемът идва от там, че тази страна има най-високият жизнен стандарт в света, което води до изключително високи разходи за труд. От тук цените на всичко тръгват нагоре с главозамайваща скорост.

Редно е да споменем и доста строгите местни закони. Внимавайте, защото има риск да отнесете някоя глоба, и то когато най-малко очаквате. Не си позволявайте да плюете дъвка или бонбон  на улицата, защото това може да ви коства доста скъпо, особено в сравнение с българските стандарти.