екскурзия Малта острови цена

Малтийците са известни със своето изключително гостоприемство, с удобството, което създават на чужденците, както и с щедростта си. Хората традиционно са много любезни и са склонни да правят най-различни жестове, с които да накарат гостите да се чувстват у дома си.

По-голямата част от местните са много приятелски настроени и биха направили всичко за да ви помогнат, независимо дали имате нужда от указания тъй като сте се изгубили или се нуждаете от някаква друга помощ.

Тази характеристика е много дълбоко вкоренена в малтийската култура и прави много топло и приветливо преживяване. По-голямата част от страната е изключително безопасна среда както за младежи, така и за възрастни.

Ще общувате лесно с местните жители

Хората в МалтаФактът, че английският език е втори официален език на Малта, очевидно помага да се свали езиковата бариера, в това число и тази, която нашите сънародници изпитват, пътувайки до различни страни по света.Докато прекарвате ваканцията си в Малта, възможността да общувате на английски ще ви позволи да обогатите своето преживяване. Английският е толкова важен тук, тъй като Малта е част от Британската империя за около 160 години (придобива независимост през 1964 г.).

Този период се оказва достатъчно продължителен за да повлияе облика на острова и начина на живот на неговите жители, повечето от които сега имат доста добри познания по английски език.

За всички туристи, които днес разбират поне малко от езика, това означава, че комуникацията ще представлява малък или никакъв проблем, което е от много голяма полза за да се извлече максимума от преживяването.

Места на интереси

места в МалтаАко сте се настроили така, че да попилеете малко време, ако не и цялата си почивка в посещение на любопитни места, Малта е идеална дестинация за следващата ви лятна ваканция.Страната ви предлага уникалната възможност да посетите голям брой забележителности, които се намират на съвсем малко разстояние едни от други. Островите са наситени с най-различни паметници на културата, свидетелстват за богатата и бурна история на страната.

Много от туроператорите могат да ви улеснят при избора на места, които да обиколите, но очевидно за сметка на това, че ще ви вземат повече пари и ще ви лишат от възможността сами да се организирате.

Сравнително кратките разстояния, удобните автобусни маршрути и пътните знаци правят сравнително лесно намирането на пътя, независимо от типа транспорт, който сте избрали за да разгледате островите.

Хотели и други места за настаняване

Има наистина много широка гама от възможности за настаняване, както в Малта, така и на Гозо. Освен избор от хотели (от луксозни 5-звездни хотели до по-икономични 4- и 3-звездни хотели), на разположение на туристите са също така и много апартаменти с възможност за самостоятелно приготвяне на храна.

Сред най-евтините опции пък са хостелите, които могат да се намерят в цяла Малта и Гозо. Те са най-често предпочитани от млади компании с по-ограничени възможности, които желаят да намерят евтина почивка, без да отдават голямо значение на допълнителните екстри.

Къси разстояния

Разстоянията в Малта са изключително кратки. На практика, да обиколите цялата страна е еквивалентно на това да обходите един средно голям европейски град. Това ви дава възможност за по-пълноценна почивка, като за около 2 седмици, вие ще можете да посетите на практика всичко, което наистина си струва, стига да не се заплеснете и да не решите да прекарате твърде много време на плажа. Препоръчително е да отседнете някъде близо до плажа, но не далеч от Ла Валета и така ще можете да комбинирате всичко възможно най-добре.

Мир и спокойствие на Гозо

Гозо в МалтаМакар че Малта е едно от най-гъстонаселените места в света, все пак остров Гозо тъне в тишина и уединение. Островът е едно от най-спокойните кътчета, на които да се порадвате на слънце, без да ви измъчва шумотевицата на огромните тълпи от туристи. Тук ще откриете прекрасни плажове и чисти води за гмуркане.