екскурзия Бахрейн цена

В търсене на подходящо място, което да посетите идната зима, трябва да отворите картата на Близкия изток и да разгледате района, защото тук страните са едни от най-слънчевите и топли в света.

Те предлагат твърде много възможности за да изживеете една невероятна ваканция, но само от вас зависи дали ще се възползвате от всичко в максимална степен. Кухнята, времето, природата и културата тук се сливат по един невероятен начин, който е ви помогне да преживеете едно уникално приключение.

Оазис насред пустинята

Благодарение на огромните си запаси от петрол, Бахрейн е страна, която през последните години видя разцвет, какъвто малко държави по света са виждали. Тук се проведоха редица световни спортни събития, като едно от тях е ежегодния кръг от голямата надпревара на Формула 1. Насред сухата и безплодна пустиня днес изниква един град като дошъл от бъдещето – столицата Манама, която със своята архитектура и небостъргачи направо ще ви спре дъха.

Чудесна опция да избегнете студената зима

Времето в БахрейнДокато през летните месеци от годината температурата на въздуха тук достига и надминава 40 градуса на сянка, зимните месеци са чудесен сезон за почивка в Бахрейн. Температурата е около 23  – 25 градуса, което създава чудесна предпоставка за дълги разходки, за разглеждане на забележителности и за всякакви дейности на открито.

Плаж през цялата година

Плажове в БахрейнБахрейн е място, на което можете без проблем да ходите на плаж през всеки един от дванайсетте месеца през годината. Нещо повече – дори условията през зимните месеци са по-добри, тъй като температурите са доста по-приятни. Малцина знаят, че тук също има по-хладни дни, но всъщност техния брой е около 10 за цялата година и са разпилени от ноември до март.

Плажовете са прекрасни

Плажовете на Бахрейн са от златист пясък, а по-хубавите от тях са и доста популярни сред туристите. Страната има какво да предложи в това отношение, така че ако ви интересуват опциите за лятна ваканция на море, но през зимата, не пропускайте да поразгледате какво се предлага

Лесно достъпна дестинация

Бахрейн се явява една изключително лесно достъпна дестинация. Той се намира на един час път със самолет от Дубай, който от своя страна е считан за една от най-възловите и комуникативни точки в света. Дори и ако не откриете директен полет до Бахрейн, който да ви устройва, винаги можете да пътувате през Дубай.

Изключително вкусна храна

Храна в БахрейнАрабската кухня е всепризната като една от най-вкусните в света и в това няма спор. Тук трябва да направите няколко неща в това отношение – да опитате дюнер, да похапнете сладки и да се насладите на чаша кафе, но така както само тук могат да ви го приготвят (разбирай в джезве и с много захар).

Местните жители са изключително приятелски настроени

Хората в БахрейнЧаст от приключението да пътувате до дадена страна е винаги контактът, който можете да имате с местните жители. Това е едно преживяване, което може да ви накара за минути да почувствате духа и атмосферата на една страна, защото все пак местните жители са тези, които създават тези усещания. А тук няма да останете ни най-малко разочаровани от това, което ще видите от контакта с тях. Жителите на Бахрейн са топли хора, които винаги ще се отнесат с вас приятелски и топло. Те са винаги усмихнати и с удоволствие ще ви упътят към мястото, което желаете да откриете и посетите.