екскурзия Азербайджан цена

Ако възприемате себе си като пътешественик и откривател на нови места, трябва да поставите Азербайджан в своя списък с места, които искате да посетите. Страната е изключително разнообразна и на фона на това е много непозната за света. Нека пуснем малко светлина върху това какво представлява Азербайджан, а кой знае – това може да е мястото на следващата ви лятна ваканция.

Недокосната дива природа

Природата в Азербайджан

Ако търсите страна с недокосната дива природа, Азербайджан е един доста добър пример. Страната е малка като площ, но изключително контрастна. Пейзажите се отличават драматично, което позволява да се достигне до едно много добро съчетание между различни типове туризъм докато сте тук. Ски и плаж могат да се комбинират в рамките на една и съща почивка, а най-хубавото е, че за целта не е нужно да се пътува много.

Плажове

Плажовете в Азербайджан са доста привлекателни. Те са покрити със ситен златист пясък, а морската вода обикновено е доста спокойна. Характерното е това, че морето бързо се затопля до температура приятна за къпане. Според туристи с повече опит в пътуването, плажовете на Азербайджан напомнят на тези в Египет.

Времето

Азербайджан има малко по-топъл клима от нашия, а валежите са доста по-оскъдни. Страната се радва на много дълго, слънчево, сухо и горещо лято, където условията за почивка на брега са наистина доста привлекателни. Температурите през лятото лесно надхвърлят 30 градуса на сянка, дори и край брега на морето. През зимата температурите рядко падат под 10 градуса. Вероятността да завали дъжд и да провали плановете ви за ден на плажа са толкова малки, че дори и не си струва да се обмислят.

Ски курорти

Ски в АзербайджанНа фона на крайбрежието и летните жеги, страната предлага ски курорти, където снежната покривка се задържа през по-голямата част от годината. Това означава, че ако ви омръзне от знойното време край брега, лесно можете да се отправите към планините и да намерите там така желаната и търсена прохлада.

Столицата Баку

БакуСтолицата на Азербайджан, Баку, често бива сравнявана с Дубай. Сравненията не са случайни, защото приликите са повече от очевидни. Петролът и природният газ са способни да направят чудеса и да направят една страна в истински рай. Разбира се, това става ако средствата се инвестират разумно и интелигентно в правилните направления.Очевидно е, че столицата на страната е насочила своя финансов ресурс към създаването на туристическа инфраструктура, което се вижда по все по-модерните хотели и ресторанти, по парковете и атракционните зони на морския бряг.

Храната

Храната в АзербайджанТъй като е страна с древна история и култура, Азербайджан предлага огромно разнообразие от рецепти, които не могат да се вкусят на друго място, освен тук. Богатството от различни традиционни гозби е толкова голямо, че човек винаги може да намери нещо, което наистина да му допада.Тук е мястото да ви препоръчаме и това да опитате малко от местното вино. То е наистина много добро и особеното при него е, че се отличава от това, с което сме свикнали като вкус и аромат в нашата страна.

Далеч от тълпите с туристи

Проблемът на много атрактивни туристически дестинации по света е, че буквално са залети от туристи. Понякога посетителите са толкова много, че човек може да загуби удоволствието от това да се порадва на красотата на заобикалящите го градове и природа.

В това отношение Азербайджан е добър избор, защото страната в момента набира популярност. Въпреки, че броят на туристите тук постоянно се увеличава, те все пак далеч не са толкова много, че да създават усещането за пренаселеност, каквото се чувства по Черноморието и Средиземноморието.

Отлични цени

Тъй като все още не е залята от туристи, Азербайджан е дестинация, която може да се похвали с доста разумни цени. Независимо дали говорим за пазаруване или за посещение на музеи, ресторанти и барове, тук човек може да се наслади на много преживявания, без при това да харчи прекалено. Цените не само са съизмерими с тези в България, но в редица случаи са дори и доста по-ниски.