екскурзия Шри Ланка цена

Ако златните плажове, разпенени морски вълни и мъгливи планини не са достатъчна причина за да посетите това вълшебно място, тогава може би дивите животни ще ви развълнуват истински,

Мощните азиатски слонове, тайнствени и дебнещи плячката си леопарди, гигантски китове, хилядолетна история, ароматен чай и топлите усмивки на милите местни жители са само няколко думи, с които можем да обобщим Шри Ланка.
Шри Ланка е съчетала и запечатала непроменени много различни и уникални по рода си пейзажи, които лесно могат да бъдат обходени, имайки предвид това, че става дума за един сравнително малък остров.

Пътешественикът може да кара сърф в ранни зори, след това да се наслади на зелените чаени плантации, а вечерта да замръкне сред гъстите джунгли на мъгливите планини, покрити с гъсти сиви облаци.

Едно пътуване в Шри Ланка осигурява възможност за реализирането на редица ваканционни изживявания и приключения, вариращи от разходка сред дивата природа до посещение на някои от най-старите градове в света.

Времето е топло през цялата година

Времето в Шри ЛанкаШри Ланка е страна с целогодишно топъл климат. Тук единствената разлика, която може да се усети е във валежите, които имат известна сезонност в своя характер. През половината година не вали изобщо, а през другата половина падат поройни дъждове с летен характер, по време на които за кратко се излива наистина огромно количество вода.

Температурите на острова са високи през цялата година, като обикновено варират между 28 и 32 градуса. Това означава, че по което и време на годината да се отправите насам, имате много добри шансове за плаж, стига разбира се да не се случи така, че да ви хване някой проливен дъжд.

Разнообразието е уникално

забавления в Шри ЛанкаШри Ланка често бива описана като едно малко чудо. Това се дължи на компактната площ на острова, която е съчетана с рядко срещано разнообразие от видове. Островът с форма на скъпоценен камък предлага удивително богатство и разнообразие във всеки един аспект.

Покрит е от разнообразни пейзажи, редуващи планински възвишения покрити с гъста джунгла и златисти плажове. Тук ще откриете обширни равнини, скалисти заливи, коралови лагуни, гори, реки и какво ли още не.

Планината започва в централната част на острова, там където равнината внезапно започва да се издига нагоре, преливайки в планини, покрити с гъста мъгла и тъмно зелена растителност. Всичко това е допълнено от драматични водопади. За своята малка територия, Шри Ланка има може би най-голям брой водопади в сравнение с която и да е страна по света.

Животни

Животни в Шри ЛанкаСтремежът към опазване на околната среда е дълбоко вкоренен в традиционното общество на Шри Ланка. През трети век първият будистки монарх в страната създал и първата защитена територия в света.

Днес тази традиция сред местните жители все още продължава, като 13% от територията на Шри Ланка е обявена за някаква форма на защитена територия. Това включва национални паркове, резервати, светилища и много други подобни.

Шри Ланка притежава огромно по рода си биоразнообразие. Всъщност островът (заедно със Западните Гати на Индия) е определен от Conservation International като едно от 34 места с най-голяма концентрация на видове в света.

В допълнение, горският резерват Синхараджа, е последната територия на страната, която е запазила напълно непокътнат облика на своите първични тропически гори. Мястото е обявено за обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Това, което е забележително, е високият процент от ендемични видове.

Едно сафари в някой от 14-те национални парка ще ви даде възможността да се насладите в естествената има среда на някой от всичките 91 различни вида бозайника, които обитават територията на Шри Ланка.

От тях 16 вида са ендемити и не се срещат на друго място. Сред тях са местния слон, леопард, лебедова мечка, самбур, местен вид мишка, дива свиня, вид мравка, котка, гигантска катерица, маймуни и други.