екскурзия Израел острови цена

Израел е единствената страна, в която можете да видите в един и същ ден и само на няколкостотин метра едни от други да се събират и празнуват благочестиви евангелисти и пъстроцветна тълпа младежи, забавляваща се на поредния гей парад. Страната предлага невероятна природна красота, безброй исторически и религиозни обекти, които да се посетят, както и най-модерния град в региона – Тел Авив.

Страна с невероятните плажове

Плажове в ИзраелНесъмнено, западната граница на Израел е най-красивата, защото представлява златните плажове на Средиземно море. От крайбрежието на Тел Авив до скалите на Акре на север, почти цялото израелско крайбрежие е зашеметяващо и лесно достъпно, притежаващо един рядък по рода си чар, какъвто можете да намерите само на брега на Южна Калифорния. Плажовете тук могат да се използват от ранна пролет до късна есен, а ако се отправите на юг и посетите курортния град Ейлат, тогава сезонът става целогодишен.

Богата история на региона

история па ИзраелОт Библията, през кръстоносците та чак  до Османската империя, земята, на която е е основан съвременният Израел, е видяла всичко. Старите градове на Йерусалим, Яфа и Лод са сред най-старите в света, а посещение в Израел ви позволява да посетите местата, които са описани във всеки един учебник по история.

Времето

Времето в ИзраелИзраел предлага много, но по отношение на климата никой друг не може да се сравнява с него. Страната е разположена между тропиците и субтропиците, което обяснява защо на южното крайбрежие температурите остават около 23 – 24 градуса дори и през януари.

Посетете страната заради местната култура

Тел АвивНезависимо дали говорим за някой малък занаятчийски пазар в Тел Авив, за някоя музейна изложба в милионния Тел Авив, за изложба на експонати някъде по ерусалимските улици или пък за единствения по рода си музей за международен дизайн, Израел има по-жива и разнообразна култура от всяка друга страна, за която можете да се сетите.Нещо повече – наскоро Тел Авив се присъедини към редицата престижни страни, които имат честта да бъдат домакин на седмицата на модата. Това събитие го присъедини към една от най-престижните групи от държави в света на модата, поставяйки го рамо до рамо с Ню Йорк, Париж и Милано.

Защото израелците са пъстрия народ на света

Хората в ИзраелИзраелците несъмнено са най-невероятната и разнообразна група от хора в света. Страната представлява такъв изключителен микс поради факта, че днес живеещите тук израелци са дошли от всички краища на света.Някои са евреи, чиито баби и дядо мигрират тук от Европа или Северна Африка, други са от мюсюлманските страни на Близкия Изток, трети са се завърнали от Русия, а има и дори такива, които са си дошли у дома от Латинска Америка.

Стари или млади, религиозни или светски настроени, всички те носят дух и увереност, каквато всички ние трябва да открием в себе си. Любезни и отзивчиви, днес израелците са един от най-модерните народи в света.

Невероятно разнообразие от пейзажи

Подобно на храната, културат и хората, Израел предлага изключително разнообразие и по отношение на своята природа и географските си дадености. Така например, на юг страната е доминирана от пустините Негев и Арава.

В тази част на Израел се намира и прословутото Мъртво море. Всичко това, обаче, завършва на приказно красивото крайбрежие на Червено море, където ще откриете вълнуващия тропически курортен град Ейлат.