екскурзия Огнена Земя острови цена

Огнена земя или Tierra del Fuego е изолирано кътче, което буквално се намира на края на света, в южния край на Аржентина. По-нататък няма да откриете нищо друго, освен протока Дрейк, който откъсва страната от Антарктида.

Известна със своята уникална локация и рядката по рода си природна красота, Огнена земя е място, което почти никой не е посещавал. От това число, разбира се, изключваме изследователите, които след това ни завладяват със своите вълнуващи истории за това непознато място.

Ушуая

Макар че Огнена земя не е на челно място за повечето пътешественици, когато си съставят списък с места, които да посетят, тази недокосната земя има наистина какво да предложи. Тук се намира най-южния постоянно заселен град в света – Ушуая. На юг от тази точка ще видите само и единствено временно построени изследователски бази.

Земя на невероятни пейзажи

Ледниците, кристално чистите езерата, покритите със сняг и лед планини, реките и националният парк “Огнена земя” са само малка част от причините, поради които тази част на света е толкова неописуемо красива.

Дивите патагонски пейзажи, които никога не сте могли дори и да си представите, стават реалност пред очите ви, а непредсказуемото време създава още по-силен ефект на драматичност. Усещането да гледаш облаците, които се движат във всички посоки по небето трудно може да се опише с думи.

Чистотата на природата

Тук дивата природа е запазила своята изключителна чистота. В това няма нищо изненадващо, имайки предвид колко малко хора са имали изобщо възможността да посетят тази част на света.

 

Тук няма промишленост, която да замърсява въздуха и околната среда, не се произвежда нищо и не се добиват на практика почти никакви природни ресурси. Това поставя Огнена земя сред малкото “щастливи” кътчета на планетата в това отношение.

Климатичните промени

Климатът тук се променя по-бързо, отколкото на което и да било друго място на света. Тук можете да видите разликата от година на година, тъй като бурите стават все по-свирепи, което е резултат от все по-затоплящата се повърхност на световния океан. Много хора от тези, които живеят тук цял живот споделят колко по-студени са били някога зимите, а също и за това колко по-кратко се задържа снежната покривка всяка година.

Дивите животни

И докато климатичните промени може и да останат незабелязани за вас, това не се отнася за дивите животни, които на практика се появяват от всички страни. Пингвините са сред най-лесните за откриване, а техните огромни колонии трудно могат да останат незабелязани ако са някъде наблизо около вас.