екскурзия Френска полинезия цена

Знаете ли къде се намира добилия световна слава курортен остров Бора-бора? Нека ви кажем – той е част от Френска полинезия. Тази островна страна се е разпиляла на гигантска площ с размерите на Европа сред топлите води на южния Тихи океан. Тя притежава топъл климат и изключителна природна красота, която ни навява за корабокрушения и за разкази като онези за Робинзон Крузо. Покрити с кокосови палми и всевъзможно видове редки тропически растения, островите са идеалното място за почивка.

Какво представлява

Френска полинезияФренска полинезия е островна страна в Тихия океан, която притежава изключително добра репутация сред богатите туристи. Всеки, който поне веднъж е ходил в тази част на света знае, че дългите часове на борда на самолета си струват в замяна на това, че ще се докоснете до едно от най-красивите кътчета на света.

Страната представлява архипелаг от хиляди острови, някои от които с размерите на вашия килер, докато други достатъчно големи за да приютят градчета курорти и за да се превърнат в дом на изключителни екосистеми.

Много от островите представляват пръстен, който се подава едва няколко метра над повърхността на океана. Те са коралови рифове, които някога са се формирали около вулканични острови, но с времето вулканът постепенно е потънал, оставяйки след себе си само заобикалящия риф.Именно това представляват по-голямата част от островите в момента.

Какво е времето

времето във Френска полинезияНяма по-хубаво време от това във Френска полинезия и този факт трудно може да се оспори. Дори и през най-студените месеци температурата е приблизително около 26 градуса, а през най-топлите дни достига до около 28 – 29 градуса.

Умерените температури и липсата на твърде сериозни жеги са резултат от влиянието на Тихия океан. Той успява да осигури известно чувство за приятна прохлада, даже и в дните, в които изглежда, че ще настъпи ужасно горещо време.

Валежите са сравнително умерени и никога не настъпват трайни засушавания или пък поредица от много дни с дъжд. Това означава, че по което и време от годината да отидете, имате добри шансове за една наистина качествена почивка.

Плажовете

Плажовете във Френска полинезияПлажовете на Френска полинезия са считани за най-добрите в света. Техният цвят е толкова бял, че напомнят за онези чаршафи, които усмихнати домакини изкарват от пералнята след като са ги изпрали с висококачествен прах за пране. Тази снежна белота се допълва от нежното усещане при допира със самата плажна ивица. В допълнение и водата е тюркоазена, което в комплект създава невероятно усещане.

Видимостта под водата

Водата във Френска полинезияСчита се, че заедно с Малдивите, това е мястото, което предлага най-голяма видимост под водата. Според фотографи, лесно може да се улови обект, който е отдалечен на приблизително около 80 и повече метра от обектива. Разбира се, за целта трябва да има изключително добра комбинация от океански течения, вятър и ъгъл на светлината.

Местните жители

Вероятно ще останете наистина очаровани от великолепното отношение на местните жители. Те са сред най-милите и приятелски настроени хора, за които можете да се сетите, но все пак не им се бутайте прекалено. Те са изключително мили и няма да имат търпение да ви помогнат с каквото могат, но все пак в повечето случаи вашето присъствие може леко да ги притесни , тъй като не са свикнали на контакти с хора от други места.