екскурзия Индонезия острови цена

Индонезия е един от най-големите архипелази в света и е съставен от хиляди острови, всеки един от които идеален за различни по рода си приключения. Ето защо, ако търсите силни преживявания, тогава със сигурност сте избрали най-точното и подходящо за целта място.

Някои от островите съставляват основните провинции на Индонезия като Суматра, Ява, Ломбок и Бали, но има и много малки островчета, които са необитаеми. Ако търсите нещо по средата между огромните и гъсто населени провинции и малките необитаеми островчета, ще откриете огромно разнообразие от острови които са идеални за спокойна почивка на плажа.

В зависимост от средствата, с които разполагате, Индонезия може да ви предложи широк спектър от места, измежду които да избирате. Това, обаче, не е особено голям проблем, тъй като цените в страната са далеч по-ниски от тези, които имаме тук, в България.

Уникална природа

природата в ИндонезияОстровите на Индонезия са заети от третата по големина дъждовна гора в света след Бразилия и Африка. Тук се срещат редки видове животни, които не се срещат на други места по света, като например индонезийския орангутан.Джунглите на тази страна са толкова непознати, че все още има места, на които не е стъпвал човешки крак. Тук могат да се видят ценни видове като азиатски слон и тигър, което е рядка гледка за остров.

Много от островите притежават изключителен туристически потенциал, като типичен пример е Бали. Тук джунглата се спуска до самия плаж, който е с цвят на канела. Над пясъка се издигат 20 – 30 метрови палмови дървета.

Кораловите рифове

Кораловите рифове в ИндонезияУчените традиционно не обичат шаблоните и ако ги попитате, те ще се опитат да ви предложат добре подплатено с доказателство твърдение. Според тях, Индонезия е мястото на света, което предлага най-пълните с живот коралови рифове. Тук водите са изключително топли и прозрачни, което стимулира развитието на коралите. Богатството от риби и други морски създания също е огромно. Именно по тази причина, ако целта на пътуването ви е подводната фотография, най-добрият избор за място, което да посетите е Индонезия.

Климат

Климат в ИндонезияИндонезия има екваториален климат, който се изразява с температури между 25 и 30 градуса през цялата година. Това се допълва от ежедневни тропически валежи, които, обаче, имат краткотраен характер.Времето е перфектно за плаж през цялата година, макар че понякога трябва да се съобразите с валежите и да почакате да спрат. Това не е толкова страшно, имайки предвид, че тук рядко вали в продължение на повече от час, а слънчевото време е на практика гарантирано.

Макар че времето от остров на остров варира в известни граници, то навсякъде е влажно и топло. Характерна особеност е това, че към 6 следобед слънцето залязва, без значение от сезона.

Островите на Индонезия

Островите на ИндонезияОстровите на Индонезия се простират на 5200 километра от изток на запад, което е съизмеримо с Европа. На това пространство между Тихия и Индийския океан могат да се видят над 13 000 острова.Всички те са уникални по своему и могат да се различават драматично, макар че притежават и някои общи черти. Някои са големи и покрити с джунгла, други вулканични и скалисти, а трети заети от савана.

Всички те са обединени от това, че са несравнимо красиви, като някои от тях приютяват най-голямото биоразнообразие на планетата.