екскурзия Чили цена

Южна Америка става все по-популярна туристическа дестинация. Страните от тази част на света преживяват през последното десетилетие истински ренесанс във всяко едно отношение – политическо, социално, икономическо и културно.

Тук новото поколение донесе промени, които се оказаха правилните за изграждането на един регион на сигурност и стабилност, който притежава изключителен туристически потенциал.

Климат и култура, природа и архитектура – тук всичко впечатлява по един или друг начин. Независимо от интересите си, всеки турист може да открие в Латинска Америка нещо, което да го развълнува, а едно от най-набиращите популярност места несъмнено е Чили.

Страна с невероятни дадености, Чили съчетава магнетизма на Средиземноморието с модернизма и динамиката на Новия свят. Все още малцина българи, а и европейци като цяло, са имали удоволствието да стъпят по тези места, но който веднъж е дошъл най-вероятно ще иска скоро да се завърне.

Цени в Чили

На фона на страните в Европа, цените в Чили могат да са малко по-ниски, което е традиционно за региона. Въпреки това, много големи разлики не бива да се очакват, тъй като в тази латиноамериканска страна цените могат да бъдат изключително високи на фона на евтините съседни държави и да в изненадат доста.

Чили е развита страна, тоест можете да очаквате цени, които да не са много различни например от тези в Гърция, тоест типично средиземноморски. Това прави Чили малко по-скъпа от България, но определено по-евтино място за почивка от държавите в Западна и Северна Европа.

Градове, които да посетим

градовете в ЧилиЧили предлага много места, които могат да ви бъдат интересни. Основните градски центрове, обаче, които имат много голямо туристическо значение са два.

  • Сантяго де Чили

Столицата и най-голям град в страната е Сантяго де Чили. Той представлява една странна смесица от ново и старо, притежавайки духа на модерните западни градове с колониалното усещане от миналото.

Изграден в подножието на планините, Сантяго предлага зрелищни гледки във всички посоки. Тук времето е преобладаващо сухо и слънчево, а много от туристите го асоциират с американския град Лос Анджелис.

  • Валпарайсо

Валпарайсо е град от типа на традиционните средиземноморски курорти. Той е по-тих и спокоен, а плажовете са великолепни. Златният пясък и слънчевото време правят това място рай за любителите на сърфа и плажните спортове

Природа

Чили притежава плажове, като тези на Испания и Португалия, но също така и високи планини, покрити със свежи и недокоснати гори. Страната е великолепно място за почивка, тъй като можете само за два часа път с кола да изминете разстоянието от златните плажове край брега до покритите с пухкав сняг планини.

Времето

Времето в ЧилиВремето в Чили има средиземноморски черти. Лятото е много продължително, сухо и топло, а зимата е по-влажна и не трае дълго. Имайте предвид, че ако пътувате към тази латиноамериканска страна, сезоните там са точно обратните в сравнение с Европа. Това ще рече, че ако посетите Чили през лятото, там ще е зима и обратното – ако отидете през зимата, тогава лятото в страната ще е в разгара си. Ако се насочите към района на Сантяго или Валпарайсо, очаквайте летни температури около и над 30 градуса, а през зимата – около 10 до 15.

Достъпност

Като една доста развита страна (да не кажем най-развитата в региона), Чили е страна, която предлага всевъзможни начини за транспорт докато вече сте тук. Огромната географска отдалеченост от България, обаче, изключва до тук да се стигне по друг начин, освен със самолет.

Полетите все още са доста скъпи в тази посока и обикновено се налага да се прави прикачване от един самолет на друг. Това затруднява пътуването до Чили и е повратният момент, който отклонява много хора в друга посока, карайки ги да избират по-близки туристически дестинации.

Обикновено, най-лесният начин да се стигне до тук е през Испания, тъй като страната поддържа изключително тесни връзки с всички държави от тази част на света. През Мадрид лесно може да се стигне до Сантяго де Чили, а полетите са редовни и добри като цена.