екскурзия Австралия острови цена

Австралия е една от най-непознатите страни в света за нас, европейците. В това няма нищо учудващо, имайки предвид огромната географска отдалеченост на страната. Тя се намира в южното полукълбо и всъщност е по-близо до Антарктида, отколкото до останалата част от света.

Пъуването до тази отдалечена земя не е лесно начинание. За да го предприемете се нуждаете основно от две неща – време и средства. Време ви е нужно, защото все пак едно пътуване до там може да ви отнеме същата продължителност, каквато би ви отнело едно пътуване до за уикенда до Турция или Гърция.

Финансовата страна се изразява в това, че билетите до там са изключително скъпи поради огромната и трудна за преодоляване дистанция. Дори и най-изгодните полети в двете посоки струват хиляди евро, което прави за мнозина това пътешествие непосилно или поне единствено по рода си.

Начин на живот

Живот в АвстралияАвстралия е страна с уникален начин на живот, който е събрал най-хубавото от всичко онова, което може да се види в Европа. Хората са приели от североевропейските народи любовта към природата, както и желанието да прекарват навън колкото се може повече време.Тъй като Австралия има също така и силно културно влияние от Гърция и Италия, страната е също така и много добър избор от гледна точка на храната. Повечето хора са възприели традицията да консумират здравословни продукти и да се събират за обяд или за вечеря в двора на къщата след края на деня или по време на обедната почивка.

Кухнята

храна в АвстралияКакто споменахме само преди миг, Австралия е доста повлияна от средиземноморските страни в кулинарните си традиции. Консумират се огромно разнообразие от салати, пресни плодове и зеленчуци, свежи морски дарове, но също така и някои по-традиционни местни специалитети, като например месо от кенгуру.

Уникална природа

приподата в АвстралияПриродата на Австралия е наистина уникална и един поглед при пристигането е достатъчен за да се уверите в това. Животните тук могат на шега да се обобщят по един забавен начин – те или скачат или са отровни.Това, разбира се, само малка закачка на топлите и мили австралийци, които сами иронизират себе си. Истината, обаче, действително е такава, че в страната много от животните са отровни. За да нямате проблеми, най-добре им се любувайте малко по-отдалеч. Характерни за страната са торбестите бозайници, които иначе не се сещат на друго място по света.

Климат

климат в АвстралияАвстралия е особено привлекателна с това, че има хубав климат, без значение в коя част на страната се намирате. Тя е разположена между умерените ширини и екватора, така че в крайните южни части времето изключително наподобява на това в Гърция, Испания и Италия, докато в крайния север климатът е субекваториален с изключително горещо време през всички месеци от годината.Характерно за тези ширини е постоянно топлото и слънчево време, като в най-студените градове на север зимните температури са около 15 – 16 градуса на сянка, и то през най-студените месеци от годината.

Градовете на Австралия

Австралия е известна със своите красиви градове, притежаващи  необикновен магнетизъм. В тази страна животът кипи главно около морския бряг, така че не е нужно да се споменава, че всички градски центрове, които си струва да посетите са по крайбрежието – Сидни, Мелбърн, Аделаида, Пърт, Дарвин, Брисбейн и разбира се невероятният Голд Коуст.

И в това няма нищо чудно, имайки предвид факта, че далеч от пищната зеленина край морския бряг, по-голямата част от страната е заета от суха и гореща пустиня.