екскурзия Нова Зеландия острови цена

Нова Зеландия е уникална страна, която се описва като дестинация номер едно в света за авантюристите и търсачите на силни усещания. Пътувайки през нейната територия, у вас се създава усещането за свобода и необятна шир, което се дължи на факта, че все пак голяма част от нейната необятна територия е доминирана от недокоснати гори и непристъпни планински пейзажи.

Кухнята

храна в Нова ЗеландияТъй като се намира сред водите на Тихия океан, кухнята на Нова Зеландия е изпитала много силно влияние от океана. Това означава, че основната част от местните ястия съдържат морски дарове.Освен това, важно място заема овчето месо, както и млечните продукти от овче мляко, тъй като страната е силно повлияна в това отношение от Великобритания, и по-специално – от Шотландия.

Консумират се много пресни плодове и зеленчуци, което се дължи на мекото, но слънчево и влажно време. Условията тук позволява да се отглеждат наистина всякакъв тип плодове и зеленчуци.

Уникална природа

природата в Нова ЗеландияНова Зеландия бива описвана като една от най-красивите страни в света. В по-голямата си част е заета от планински пейзажи, които поразително напомнят на Австрия и Швейцария.Крайбрежията са от фиордов тип на запад, което ги прави сходни на зрелищните брегове на Норвегия, а на изток преобладават огромни плажове, каквито могат да се видят на много малко места по света.

Страната е много зелена, по което дори Ирландия и Великобритания не могат дори и да мечтаят да се мерят с нея. Единственото място, където няма зеленина са покритите с дебел сняг планински върхове. Страната е прорязана от безброй бързо спускащи се водопади и планински реки, които бързо намират път до океана.

Климат

Климата в Нова ЗеландияТъй като Нова Зеландия се намира в южното полукълбо, средната температура става все по-ниска докато пътувате на юг. Северната част на Нова Зеландия е субтропична, а южната – умерена.Най-топлите месеци са декември, януари и февруари, и най-студените юни, юли и август. През лятото средната максимална температура варира между 20 и 30ºС, а през зимата – между 10 и 15ºС.

Докато северното крайбрежие има климат, който наподобява на този по Средиземноморието, то по-хладния Южен остров, особено през лятото и във вътрешните алпийски райони може да бъде доста студен.

В южните части на страната, особено ако сте далеч от океана, температурите лесно могат да паднат до -10 градуса през юли и август. Тъй като, обаче, по-голямата част от страната се намира близо до брега, температурите са по-меки и приятни. Островът се радва на цялостно мек климат с обилни валежи и изобилие от слънчева светлина.

Градовете на Нова Зеландия

Подобно на Австралия и на много други страни от Новия свят, по-голямата част от градовете на Нова Зеландия са живописно разположени около брега. Те са атрактивно място както за живеене, така и за почивка, тъй като са изградени сравнително наскоро и по тази причина имат доста по-добро градоустройство в сравнение със старите многовековни градски центрове на Европа.

Съответно, градовете са добре организирани и поделени на централна част и жилищни райони, като съответно разполагат с наистина обширни паркове и други по-малки зелени пространства.

Окланд е най-големият град в страната, като съответно има население от около 1,5 милиона души или една трета от населението на Нова Зеландия. Уелингтън е столицата на островната държава, а Крайстчърч е най-големият град на Южния остров с около 350 000 души.