екскурзия Уругвай острови ценаАко търсите уникално и непознато място за почивка, идеята да прекарате ваканцията си в Уругвай може и да ви се стори доста примамлива. Цените тук са ниски, а лятото съвпада със зимата в Европа.

Страната е едно сложно съчетание между европейски начин на живот и латиноамериканска небрежност, което се вижда в ежедневието и придава изключителен чар на тази прекрасна страна.

Тя наподобява на Испания и Португалия, тъй като носи едно леко лежерно ваканционно усещане. Ако търсите алтернатива за следващата си почивка, тук ще намерите всичко, от което се нуждаете.

Храна и ресторанти

Уругвай се превърна в една от гурме столиците на Латинска Америка, тъй като страната стана доста известна със своите висококачествени вина и екологични хранителни продукти.

Кулинарните традиции тук не са много различни от тези на Испания, но са повлияни от културите на много други страна, преселници от които живеят по тези места. В Монтевидео можете да посетите едни от най-добрите ресторанти в тази част на света.

Плажовете

Уругвай е страна, която притежава изключително красиви плажове, наподобяващи на нашите в България. Страната притежава километрични ивици от златен пясък, които наистина могат да са неустоими и да ви накарат да се върнете отново и отново по тези места.

Може би ще се зачудите защо да ходите до уругвай, когато по нашето Черноморие можете да откриете същото? Това е така, но не забравяйте, че сезоните в Уругвай са точно на обратното на тези в България, тоест лятото там е в разгара си точно по време на най-студените зимни дни.

Иначе, край брега можете да откриете както тихи и спокойни горски къмпинги, така и луксозни хотелски комплекси. Ние ви препоръчваме, разбира се, къмпингите, тъй като тук природата е изключително красива и добре съхранена, а това не е без значение.

Монтевидео

Непременно трябва да прекарате няколко дни, опознавайки красотата на град Монтевидео – столицата на Уругвай. Градът е изключително красив и чист, за което не е необходимо много време преди да се забележи.

Всичко изглежда подредено, чисто и поддържано, като по отношение на инфраструктурата, градът е сред най-водещите в цяла Латинска Америка. Това е особено видно в централните части на Монтевидео, където са намират всички паркове музеи, галерии и университети.

Градът притежава няколко прекрасни плажа, които непременно трябва да посетите, в случай, че желаете да се насладите напълно на всички прелести, които предлага този модерен и светски град.

Времето

Времето в Уругвай е сравнително топло. Климатът има субтропичен характер, като предлага мека и малко облачна зима, но много слънчево и дълго лято с високи температури.

Тук сезоните са противоположни на тези в България а плажният сезон продължава приблизително от ноември до към април, тоест когато е по-студеното полугодие у нас. Жегите, както и в България, най-често се случват в разгара на лятото и носят температури от почти 40 градуса.

През зимата, тъкмо обратното, термометрите падат и под 10 градуса. Тук предимството е това, че през лятото има продължителни засушавания, които не позволяват да се провали почивката ви край брега.