екскурзия Ботсвана цена

Ако сте запланували почивка в Африка, посоката която ще поемете до голяма степен зависи от плановете, които сте си направили. Дали искате да ходите на плаж, или на сафари, или искате да видите със собствените си очи прословутата африканска джунгла, за вас може да бъде подходяща различна страна от този див и вълнуващ континент. Едно от най-интересните места, към които можете да се насочите вероятно е Ботсвана.

Феноменална дива природа

Природата в БотсванаБотсвана се гордее с изключително богата дива природа и с огромно разнообразие от диви животни. Тук ще откриете най-голямата популация от лъвове в Африка, най-голямата концентрация на слонове на континента (последната обитава бреговете на на река Чобе), както и 500 различни вида птици.

Тук е гарантирано, че разходката сред дивата природа ще ви доближи до повече диви животни, отколкото пътуването до която и да било друга африканска страна. Много туристи предпочитат да разгледат всичко това от въздуха, тъй като това е безопасен начин да се видят повече животни. Това, обаче, може да ви лиши от удоволствието да се доближите повече до дивия свят и да почувствате тръпката от близостта с дивите създания.

Контрастиращи пейзажи

Пейзажи в БотсванаОт пустинята Калахари до делтата на прословутата река Окаванго, Бортсвана има няколко различни лица, които предлагат невиждано природно разнообразие. Причина е специфичното местоположение на страната в един район, който се намира между субекватора на север и тропиците на юг, което носи и разлики в доминиращия пейзаж. Ботсвана е толкова вълнуваща, че ако се случи така да я посетите веднъж, вече всяко друго място ще ви се стори скучно и безинтересно.

Едно сафари сред дивата природа

Ако искате да видите животните на Африка в тяхната дива естествена среда, Ботсвана е най-доброто място за целта. Тук можете да видите жирафи, зебри, антилопи гну, биволи, лъвове, леопарди и какво ли още не. Само наблюдавайте всяко едно от тях от наистина безопасно разстояние и само с опитен екскурзовод, защото на подобни места безобидната разходка сред дивата природа може лесно да поеме неочакван обрат.

Окаванго – единствената река, която не се влива в морето

ОкавангоДелтата на всеизѝвестната река Окаванго е една от най-обширните в света. Тук реката се разделя на десетки хиляди ръкави, образувйки мочурлива местност, сравнима с делтата на река Нил и Амазонка.

Особеното тук, обаче, е това, че реката не се влива в морето, а свършва просто така – в пясъците на пустинята Калахари. Някои от ръкавите са дълбоки до коляното, докато други надхвърлят 10 метра дълбочина и във водите се къпят слонове и хипопотами.

Но бъдете много внимателни – тук гъмжи от крокодили и ако искате да сте на безопасно разстояние от тях не се отдалечавайте от своя екскурзовод.

Контакт с местната култура

Ако желаете да усетите истинската култура на Ботсвана, би било изключително приятно да се поразходите с местните жители. Бушмените могат да ви покажат невероятни места, да ви разкрият изключително непознати и редки традиции в медицинските практики, да ви заведат до непознати за екскурзоводите водоизточниците и да ви покажат как се справят с честите пожари, които възникват тук. Контактът с тези хора е истинско богатство, което няма как да се опише с думи.

Най-красивите и големи залези в света

големи залези в БотсванаНяма нищо по-красиво и хипнотизиращо от това да се наслаждаваш на магията на африканските залези, които са смятани за едни от най-добрите в света. Това усещане е дори още по-специално ако се добавят и звуците на хиени, лъвове и антилопи, които отекват над саваната.

Ако се изтегнете на някой удобен стол или шезлонг и с чаша разхладителна напитка в ръка се заслушате над всички тези понякога малко страховити звуци, ще се докоснете до Ботсвана по един наистина специален начин.

Но не забравяйте – тук слънцето залязва много рано, а не както в Европа през лятото. Тук винаги слънчевите лъчи се скриват най-късно до към 6 – 7 часа, а тъмнината настъпва наистина светкавично бързо.