екскурзия ЮАР цена

Каква е идеята ви за идеална почивка? Може би прекарване на време с приятелите и семейство, докато търсите нови места? Или пък среща с интересни хора? А защо не и практикуване на някакъв нов вид вълнуващи дейности, като например конна езда? Каквото и да търсите, най-вероятно няма да ви отнеме много време да го откриете в ЮАР.

Плажовете са невероятни

Кейптаун може би има най-добрите градски плажове в света, които се простират от модерния залив Кампс, близо до центъра на града, та чак до Боулдърс Бийч с веселата си колония от застрашени африкански пингвини, които се разхождат безцелно край брега.

Златеният пясък, свежестта на океанските вълни, и зелените склонове правят крайбрежията радост за окото и душата, а времето става все по-топло колкото по-насевер отивате.

Парад на дивата природа

Природата в ЮАРНационалният парк Крюгер е най-известният парк за диви животни в Африка, като привлича туристи от цял свят, търсещи контакт с дивите животни. Тук можете да видите всевъзможни хищници и тревопасни животни, за които можете изобщо да се сетите. Ще видите лъвове, леопарди, хиени, чакали, гепарди, антилопи, биволи, слонове, жирафи, носорози, крокодили и още много, много други.

Храна и вино

Храна в ЮАРЮАР се счита за водещата кулинарна дестинация в Африка, тъй като тук си дават среща не само огромно разнообразие от култури, но също така и защото в тази страна се срещат някои от най-добрите ресторанти в Африка. През последните няколко години ЮАР доби репутацията на гурме столицата на континента, привличайки все по-богати и ентусиазирани туристи.

Времето

Времето в ЮАРАко има нещо, с което страната да е изключително горда, това е времето тук. То е слънчево и топло през цялата година, като единствено в най-южните части на страната има малко по-студени дни, съвпадащи със сезона на европейското лято.

В най-студените части на ЮАР времето се радва на мек характер, притежавайки типични средиземноморски черти. Най-хубавото тук е, че ЮАР от всички страни се радва на освежаващото влияние на океанските ветрове, които правят крайбрежията местата с най-добрия климат на планетата.

Тук, в Кейп Таун, където времето е малко по-прохладно, летата рядко надхвърлят 30 градуса благодарение на близостта до океана. В същото време, зимите носят приятни температури от между 15 и 18 градуса.

Отлични възможности за забавление на открито

С много слънце, планини, море и реки, южноафриканците до известна степен обичат да възприемат и да представят страната си като детска площадка за големи. За всички онези от вас, които са развили слабост към забавленията под открито небе, тук има много какво да се прави,

Екскурзия до върха на планината Тейбъл, конна езда в Дракенсберг, наблюдение на китове в Херманус, парапланеризъм над плажовете на Кейптаун, сафари в Крюгер, разходка до винарните райони, пътуване през някоя гориста местност или просто излежаване край брега, ЮАР никога няма да ви остави да скучаете.

Слънцето

Знаехте ли, че Дърбан, както и плажовете в околността, се радват на над 300 слънчеви дни годишно? Дори дъждовният сезон от декември до март предлага доста слънце.

Валежите обикновено са дост краткотрайни и падат в късния следобед, оставяйки въздуха чист от прах и позволявайки ви да правите ярки и ясни снимки.