екскурзия Хонконг цена

Заедно с Ню Йорк и Лондон, Хонконг е един от най-динамичнит и мултикултурни градски центрове в света. Той предлага изключителен колорит, безкрайни възможности за забавление и толкова много атракции, че един живот не е достатъчен за да разгледате и обиколите всичко, което се предлага тук.

Какво представлява Хонконг

ХонконгХонконг е остров, който до неотдавна беше част от Обединеното кралство, но днес е територия със специален статут в границите на Китай. Градът представлява едно от най-гъсто заселените късчета земя на нашата малка, но красива планета. Ограничената територия е дом на над 8 милиона души, което е довело до нуждата градът да расте на височина.

Тук ще откриете някои от най-високите сгради в света, които тук не са лукс, а абсолютна необходимост. Градът притежава едно от най-натоварените летища в света. То е изградено на специален остров сред водите на топлото, но натоварено от търговска гледна точка Южно китайско море.

Целта е да се използва пълноценно колкото се може по-голяма част от сушата на острова, като възможно най-голяма част от функциите на метрополиса се изнесат извън неговите граници.

Какво време ни очаква в Хонконг

Времето в ХонконгКлиматът на Хонконг е субтропичен, но е много различен от този по Средиземноморието. Действително, той се отличава с много меки зими и горещи лета, но приликите спират до тук.

Докато летата по Средиземноморието са сухи, безоблачни и горещи, летните месеци в Хонконг са много тежки, влажни, дъждовни и мъгливи. Температурите са с летни стойности от май до октомври, а зимите са около 15 градуса.

Счита се, че най-доброто време, през което да посетите Хонконг е октомври и ноември, защото тогава температурите са все още високи, но времето е най-слънчево, сухо и безоблачно. Според туристи, влагата и обилните валежи са най-неприятната черта на времето в Хонконг.

Кои са най-големите атракции тук

паркът Дисниленд в ХонконгНай-големите забележителности в Хонконг са няколко. Несъмнено, на първо място сред туристи и местни жители е паркът Дисниленд. Той предлага безкрайно много възможности за забавление за малки и големи. Увеселителният парк е сред най-големите в света.

Задължителна спирка за туристите в Хонконг е планината Виктория, която се издига над ситито на този жив и вълнуващ метрополис, давайки страхотна панорама към него както денем, така и вечер.

Счита се, че гледката към града е най-добра именно от тук. В същото време, около върха има красив парк, който е много приятно място за разходка за местните жители и гостите на града.

Още едно място, което не бива да пропускате е шопинг зоната на Хонконг, която е известна под името Цим Ша Цу. Мястото предлага изключително разнообразие от възможности за развлечние и пазаруване, като тук ще намерите най-добрите кафенета и ресторанти, но също така и най-атрактивните бутици на града.

За много от туристите най-голямата забележителност тук е седналата статуя на Буда, която е изцяло изработена от стомана и бронз. Тя е завършена през 1993 година, след 3 години строителни дейности.

До статуята се стига посредством стръмна стълба, която е заобиколена от много растителност. На върха е седнал самия Буда, който медитира в търсене на своя вътрешен мир и покой. Мястото вдъхновява много от туристите да намерят себе си тук.

Недостатъци на града

Несъмнено, най-големият от всички недостатъци на Хонконг е това, че той е изключително пренаселен. Мястото е истински ад за всички, които търсят уединение и усамотение, защото тук такова няма.

На фона на добре организирания градски транспорт, улиците са изключително шумни и натоварени, а автомобилите едвам се разминават. Най-неприятното е, че градът е шумен винаги и навсякъде.

Единственият начин да намерите малко тишина и спокойствие е като се насочите към някое по-изолирано и откъснато кътче на планината Виктория, но в най-натоварените туристически месеци дори и тук няма празни места, на които да се усамотите и да останете сами със себе си.