екскурзия Япония цена

Ако се оглеждате за някое отдалечено кътче с непозната и вълнуваща култура, на което да прекарате следващата си ваканция, това е Япония. Страната на изгряващото слънце е толкова отдалечена от България, че е редно ако отивате там да заделите малко повече време, в което да си починете и да се отпуснете след дългия път.

Времето в Япония

Времето в ЯпонияЯпония е страна, която се простира на твърде голямо разстояние от север на юг. Ето защо, ако планирате да попътувате малко повече, това може да включва и необходимост да си носите повече багаж.От най-северните до най-южните части на страната ще можете да видите такова климатично разнообразие, все едно пътувате от Норвегия чак до тропическите Карибски острови.

Това означава, че в най-отдалечените част на юг ще намерите вечно лято, докато в най-северните части ще попаднете на хладно и свежо време дори и през летните месеци от годината.

Столицата Токио е някъде по средата. Там климатът е горещ, но все пак е с умерен характер. Летата са много горещи и влажни, а зимите са меки, дъждовни и понякога снежни. През лятото можете да очаквате над 0 градуса, а през зимата – около 10.

Кои градове и острови да посетим

Япония е уникална страна, която предлага цял куп интересни градове, които да посетите. Въпреки това, като най-интересни и атрактивни за туристите се считат Токио, Осака и Киото. Извън тези градове, мястото, което най-много заслужава вниманието и интереса на туристите, това са островите Окинава. За тях често се казва, че съчетават наистина най-доброто от всичко, което Япония може да предложи.

Най-големите красоти на Япония

Красотата на ЯпонияЯпония е изключително красива страна, но няколко неща наистина заслужават вашето внимание. Ето кои са те:

Вулканът Фуджи

Това е първото, което трябва да се спомене. Той е емблематичен за страната и се намира в околностите на град Токио. Всеки е виждал снимки и кадри на изгряващото слънце, което окъпва в розова светлина постоянно заснежените склонове на неговия конус.

Цветните тунели

Цветните тунели са една от най-незабравимите гледки в Япония. Те се намират в градините Кавачи Фуджи и представляват тунел покрит с асма от глициния. Трудно е да се опише ароматът и успокояващото усещане на лилавите цветя докато се разхождате.

Остров Ишигаки

Това е мястото, на което ще откриете най-красивите японски плажове. Те се простират по протежение на малки и тесни заливчета, където пясъкът е бял като сняг, а водата е кристално чиста. Парадоксалното е, че тук сте на една ръка разстояние от Тайван и всъщност сте много далеч от Токио и от основните японски острови.

Най-големия град в света

Не знаете какво е голям град, докато не сте видели Токио. Това е най-големият град на планетата, а населението на мегаполиса според учени вече достига около 35 милиона жители.

Храната

Храната в ЯпонияЯпонската кухня е изключително популярна по света. Това се дължи на три основни факта:

  • Тя е уникална и неповторима;
  • Тя е изключително вкусна;
  • Тя много здравословна;

Препоръчително е докато сте в страната задължително да опитате следните няколко неща.

  • Суши;

Нямате представа колко специален и различен може да бъде вкусът на суши ако го опитате на родната му почва. Това, което можете да опитате в Япония, действително е доста различно от сушито, което се предлага в България.

  • Супа Мисо;

Традиционната супа Мисо се предлага и в много японски ресторанти у нас. Характерното в случая, обаче, е това, че японските ястия тук се приготвят така, че да са по-близки до това, което се консумира традиционно от българина.

  • Саке.

Може би тук вече импровизация няма, защото сакето в нашата страна традиционно се внася от Япония. Ето защо, то може да бъде доста по-близко като вкус и качество до това, което ще намерите в страната на изгряващото слънце.