екскурзия Русия цена

Русия по отношение на своя туристически потенциал е една от най-недооценените страни в света. Тя определено има много неща, които да предложи, в това число дива природа, величествени градове, диви животни и спиращи дъха пейзажи. Въпреки това, липсата на туристическа реклама, в съчетание с малко по-затворения и консервативен манталитет на нацията се превръщат в черна точка и отклоняват много потенциални туристи.

Страната, обаче, има потенциал и той постепенно се разкрива. Различни спортни и културни събития се провеждат в различни части на Русия, което разкрива страната пред света. По този начин се свалят и преодоляват стереотипите за Русия пред света и за света пред самата Русия.

Несъмнено, ако не сте ходили в тази част на Европа, то най-малкото трябва да го обмислите за някоя бъдеща ваканция. Със сигурност ще се върнете заредени с много емоции и впечатления, най-малкото защото това е едно от най-непознатите места за туризъм днес.

Градове, които да посетим

Градове в РусияВ Русия има много градове, които си заслужава да се посетят, но работата е там, че разстоянията са твърде големи за да можете да посетите няколко града в рамките на една и съща почивка. Разбира се, различно би било ако имате възможност да пътувате със самолет и да обиколите всички места по този начин.

В противен случай, основните туристически центрове в Русия са Москва, Санкт Петербург и разбира се Сочи. Москва е столицата на Русия и съответно поглъща доста сериозен финансов ресурс за изграждане на инфраструктура. Московското метро е едно от най-красивите в света.

Санкт Петербург, от своя страна, е град, който притежава изключителен чар и може да се мери с градове като Виена. Той притежава изключителни музеи, дворцови комплекси и грандиозна архитектура.

Не бива да забравяме и Сочи, който е главният летен курортен център на Русия. Това място, което притежава средиземноморски чар и се отличава с много добър и нетипичен за Русия климат.

Природа

Природа в РусияПриродата на Русия е изключително богата и разнообразна. Страната предлага богатство от гори, каквото много малко места по света притежават. Това означава, че ако случайно човек се интересува от диви и недокоснати горски кътчета, реки, езера и борови гори, непременно трябва да обмисли възможността да си организира едно приключение в Руската федерация.

Времето

Времето в РусияАко искате да посетите Русия, непременно трябва да изберте летния сезон. През януари температурите на някои места от страната падат до около -40 – -50 градуса, а понякога и по-малко.

Лятото, от своя страна, наистина е приятно в по-голямата част от страната. Температурите са различни, в зависимост от това в кой край на Русия се намирате. Въпреки това, ако желаете, можете да се доверите на умерения климат, който господства в по-голямата част от Федерацията и да се фокусирате върху периода от юни до края на август.

Цени в Русия

Русия е една от най-скъпите страни в света, което е доста изненадващо, имайки предвид, че страната не е много различна от България по отношение на стандарта на живот. И все пак, това важи основно за големите градове на страната. По този начин човек лесно може да остане с усещането, че тук всичко е скъпо.

Ако, обаче, решите да се разходите към провинцията, вие ще се уверите бързо, че извън Москва и другите няколко големи града има много добри възможности и ниски цени, което ще ви позволи да прекарате една пълноценна почивка.

Достъпност

Русия е една от по-трудно достъпните дестинации в Европа за българските туристи. Макар че не е много отдалечена от нашата страна, нейните големи градове всъщност се намират на хиляди километри разстояние на север, така че това в голяма степен изключва възможността да се пътува комфортно с влак или автобус.

Най-малкото едно подобно пътуване би отнело изключително много време. От друга страна, въздушният транспорт към Руската Федерация е доста скъп, което прави почивките в района на Русия не много по джоба на всеки.