екскурзия Йордания цена

Ако планирате да посетите през следващата си ваканция някоя страна от Близкия Изток, може би трябва сериозно да обмислите възможността това да бъде Йордания. Тя предлага на своите посетители всичко, от което се нуждаят те за да осъществят идеалната почивка. Освен това, страната е наистина безопасно място за пътуване, така че ще можете да се насладите на престоя си, без при това да се притеснявате за своята сигурност.

Паметник под открито небе

Заради своите многобройни разкопки и останки от стари градове и храмове, днес Йордания може да се похвали като страната с най-многобройни исторически паметници в Югоизточна Азия. Тук всичко се е съхранило по начин, който позволява днес туристическата индустрия да се възползва максимално.

Забележителности

Йордания се смята за една от страните в Югозападна Азия, в която има най-много неща, които да се видят. Тук се намират останките на прословутия древен град Петра, който присъства като фон на не една холивудска продукция.

Сред главните забележителности е и Мъртво море, което е най-ниската точка на планетата и се намира на 430 метра под морското равнище. Интересното е, че туристите споделят, че това се усеща по липсата на движение на въздуха, както и по чувството за изключителна горещина край бреговете му.

Джараш е още един типичен пример за това колко много неща има да се видят в Йордания. Това е град с изключително богата история, който пази останки от древното минало под формата на арки, каменни колони и всевъзможни други подобни.

Климат

Едно от безспорните предимства на това да изберете Йордания за следващата си ваканция е фактът, че страната има превъзходен климат. Слънчев и сух през цялата година, той е идеален за почивка, особено ако искате да сте сигурни, че няма ваканцията ви да бъде внезапно прекъсната от дъжд и лошо време.

Местният климат се отличава с високи температури, които достигат и надхвърлят 40 градуса през летните месеци. Освен това, по време на горещи вълни жегата може да стане наистина нетърпима.

Дългото лято е една от характерните черти тук. То трае от април до ноември, а дори и когато свърши, зимата е мека и много кратка. Тя е идеална за дълги разходки и за посещение на забележителности, тъй като температурите често се повишават над 20 градуса.

Природа

Йордания е страна, която притежава изключително характерен пейзаж. Ако сте посетили страната поне веднъж, вече ще можете да познаете нейния типичен пейзаж сред хиляди. Причината за това е, че благодарение на своята уникална червена земя, малко места по света наподобяват дори бегло на Йордания.

Пустинята тук се е превръщала във фон на многобройни холивудски продукции именно заради своята уникална визия. Самият цвят и внушителните скали позволяват да запомните това място много лесно и да остане то в съзнанието ви.

Храна

Йордания храна

Йордания притежава типична арабска кухня, а както може би сте чували, именно тази кухня е една от най-вкусните в света. Тя се отличава със силни вкусове и аромати, но все пак тя не е толкова натрапчива, колкото твърде пикантните ястия в други части на Азия. Тук вкусовете са силни, но ястията не са люти, което ви дава възможност да се насладите на арабската кухня, без при това стомахът ви да страда от необичайно големи количества подправки.