екскурзия Египет острови цена

Египет е една от най-търсените дестинации за почивка в света, а формулата за успех е древна история и много топъл климат. Египетската цивилизация е една от най-древните в света и това представлява голям интерес за туристите. Посетители пристигат тук от всички кътчета на света за да се полюбуват на разкошните хилядолетни скулптури и разломки от гигантски строителни постижение, каквито дори и днес човешката ръка би създала трудно.

Слънце и море

море в ЕгипетАко египетските пирамиди и сфинксът не бяха допълнени от толкова топъл климат, слънце и море, едва ли страната щеше да се радва на такъв зрелищен туристически успех.Плажовете на Египет са невероятни, златисти на цвят, а морските води – много тъмно сини, но изключително прозрачни. Под самата морска повърхност на най-топлото море в света се стелят безкрайни коралови рифове, които са превърнали Египет в дестинация номер едно за подводна фотография.

Видимостта под водата достига до 40 – 50 метра, а освен рифове, дом на хиляди видове морски обитатели, ще можете да се възхитите и на величествените останки от кораби, потънали тук пред векове и дори преди хиляди години.

Климат

климат в ЕгипетЕгипет има сух и горещ тропичен климат. Той има ясно изразен пустинен характер, изразяващ се в оскъдни или никакви валежи през цялата година, сухо и безоблачно време, много слънце и високи температури.Докато летата са изпепеляващи и носят температура от над 40 градуса на сянка, то зимните месеци са доста по-приятни и тогава е идеалното време за почивка в страната на фараоните.

През януари и февруари, когато са най-студените дни от годината, термометрите най-често показват около 23 – 25 градуса на сянка, което в съчетание с тихо и безветрено слънчево време създава отлични условия.

Градовете на Египет

градове в ЕгипетКурортните центрове на Египет са няколко, като на първо място интерес за туристите представляват местата, в които обикновено пътуващите отсядат. Това са основно Шарм ел Шейк и Хургада, които се намират на брега на Червено море и подмамват с разкошните си плажове.От друга страна, много атрактивни са кайро, който е един от най-оживените градски центрове на африканския континент, както и Гиза, която е известна с величествените пирамиди.

Непременно трябва да се посети и град Луксор, който се намира на юг по течението на величествената река Нил. Градът е известен с това, че тук има малко повече зеленина заради реката, както и с археологическото си наследство.