екскурзия мармарис цена

Мармарис се разполага в югозападната част на Турция, сред акваторията на Егейско море. Това място е един прекрасен курорт, който бива посещаван от почти неброим брой туристи. От север на запад градчето е заобиколено от девствени планини, които допринасят за създаването на специфичен мек микроклимат. В Мармарис намират поле за изява множество хотели, увенчани с различен брой звезди. Тук имате възможността да срещнете множество барове, клубове, както и високо ниво на обслужване. Ако някога ви се отдава възможността да посетите тази част на Турция, то ние ви съветваме да не пропускате възможността си.

Какво да посетим в Мармарис

Остров Дженнет

Ако сте на един от плажовете на Мармарис, то имате възможността да наблюдавате този остров. Тук можете да се отдадете на заслужен релакс и отдих, както и да се гмуркате в кристалните води или да отидете на риболов с приятели. На брега са отворили врати няколко рибни ресторанта, които си струва да посетите. В централната част на острова се намира пещера. Тя е една от забележителностите там. Това място предразполага своите посетители да го посещават по всяко едно време от годината, не само в летните месеци.

Национален парк Günnücek

Той е разположен на 2 км източно от курорта. Паркът е прекрасно място където да се разхождате със семействата си и да си починете пълноценно от динамиката и забързаното ежедневие в големия град. Разполага и с малък плаж, който е негова собственост, както и с обособено място за къмпинг. За да достигнете до него, бихте могли да използвате личния си автомобил или пеша, в зависимост от предпочитанията ви.

Остров Седир (островът на Клеопатра)

На 16 км от курорта се намира този остров Седир. Плажът, който се разпростира на територията на острова, е меко казано вълшебен. Дори легендите и митовете разказват, че там се е къпала самата Клеопатра. Именно поради тази причина второто име на острова е Клеопатра. Може би сте чували за античния град Кедра? На това място бихте могли да видите руините на този град.

Замък Мармарис (Мармарис Кале)

Постройките се забелязват от всяка една точка на града, без значение от това в коя негова част се намирате. Строежът на замъка е величествен. Днес на територията на този запазил се през годините замък, се разполага един от музеите в Турция.

Аквапарк Атлантис

Ако сте решили да прекарате отпуската си през лятото на Мармарис, заедно със децата и семейството, то не пропускайте да посетите и местния аквапарк. Разполагащ с десетки водни пързалки, заведения и атракциони, той се оказва като Рай за всеки малчуган. И другият плюс на това място е, че е създадено на самия бряг на морето.

Вслушайте се в нашите съвети

Ако сте любители на гмуркането, то нашият съвет е да не пропускате да го направите, когато отидете на екскурзия в Мармарис. Освен морските обитатели, които ще наблюдавате под вода, вие бихте могли да разгледате необичайни пейзажи.

Ако сте с приятели и ви се иска да опитате от нощния живот на Мармарис, то мястото, което не бива да пропускате в списъка си с места, които да посетите, то това е вечерният клуб „Тюрбан“. Част от дансинга продължава във водата, което допринася за приятното настроение в малките часове на нощта.

Около самия курорт се можете да видите неограничен брой хвойни гори. Неслучайно Мармарис е място, което се препоръчва за хора, страдащи от белодробни заболявания.

Медът е един от специалитетите за това място. Добре би било обаче като пазарувате от местните търговци да бъдете много внимателни, тъй като сред тях съществуват така наречените „измамници“, склонни да ви продадат обикновен мед за цената на оригинален от мащерка или бор.

Ако имате възможността някога да посетите този величествен турски курорт, то нашият съвет е да не се двоумите. Мармарис е вълшебно място, което ще ви подари незабравими спомени за цял живот.