екскурзия Украйна цена

Украйна е класически пример за европейска страна, тъй като на нейната територия може да се види изключително културно, природно и архитектурно разнообразие. Макар и доста голяма по площ на фона на повечето страни на стария континент, Украйна все пак не е много голяма на фона на държавите по света. Ето защо тя все пак може да се даде като типичния европейски пример, където на малка площ може да се види и да се направи много.

Внушителна архитектура

Украйна притежава изключително архитектурно богатство. Противно на вашите очаквания, страната предлага много повече от това съветска архитектура. Особено внимание заслужават църквите и катедралите, дори и ако изобщо не сте религиозни.

Изключително ниски цени

Украйна е сред малкото места в Европа, за които може да се каже, че са по-евтини от България. Действително, градове като Варна и София изглеждат скъпи на фона на Одеса и Киев. Това може да се окаже доста добра предпоставка за една пълноценна почивка.

Можете да общувате на английски

Малко местата в бившия СССР, където можете да общувате свободно на английски, без да ви гледат лошо заради това. За разлика от Русия, където не се приема много добре да заговорите хората на английски, тук в това няма никакъв проблем, стига, разбира се, срещу себе си да имате човек, който говори езика.

Далеч от огромните тълпи туристи

Украйна е много атрактивна алтернатива за тази част от туристите, които искат да избегнат големите тълпи от посетители. Ако искате да посетите някое място, където няма да се прескачате задно с десетки хиляди чужденци в същия момент, Украйна може да се окаже точно това, от което имате нужда.

Приятен климат

Украйна се отличава с това, че през зимата тук е много студено, а през лятото е доста горещо. Това създава добра предпоставка да се възползвате от слънчевото и знойно време край брега на морето.

Температурите са най-често над 30 градуса на сянка, което се съчетава със сухо и безоблачно време. По този начин страната се очертава като една от изгряващите дестинации за летен морски туризъм в Европа.

Прекрасни плажове

плажове в УкрайнаУкрайна, подобно на други черноморски страни, притежава красиво крайбрежие. Тук можете да откриете атрактивни плажове, на които да прекарате необезпокоявани своята лятна почивка.Те се отличават с фин златен пясък, а в по-голямата си част, предвид географските особености на Украйна, те са обърнати на юг. По тази причина, почивката край украинското Черноморие гарантира много високи шансове да попаднете на спокойно море.

В съчетание с плитките и прозрачни води, Украйна предлага идеалните условия за ваканция на морския бряг.

Красиви градове

Украйна предлага голямо разнообразие по отношение на своите градове. Всички те са различни, построени и развити по свой собствен уникален начин. Може би най-интересни за туристите са Киев и Одеса, които са много различни един от друг, но са много атрактивни места за почивка.

И двата града могат да се похвалят с грандиозна архитектура, която съответно се отличава. Особено красив е Киев по протежение на река Днепър. Тук можете да видите едни от най-обширните зелени пространства в Европа, където местните жители обичат да прекарват свободното си време.

Одеса, от своя страна, представлява изключително красив крайбрежен град, който съчетава архитектура и култура с хубави паркове и плажове.

Пищна природа

Припода в УкрайнаУкрайна е страна с много богата природа. Голяма част от страната е покрита с гори, но също така има и обширни територии, които са заети от степи. Това я прави доста контрастна и разнообразна, което на свой ред обещава едно вълнуващо пътуване ако сте решили да я кръстосвате надлъж и нашир.Украйна, и по-точно нейните гъсти гори, са дом на изключително голямо разнообразие от диви животни. Особено интересен е случаят с горите в околността на Чернобил. Там човешкото присъствие се е свело до минимум. Това  довело до изключително процъфтяване на дивата природа и до поява на внушително биоразнообразие в ограничената зона.