екскурзия Молдова цена

Молдова несъмнено е сред най-непопулярните места за почивка в Европа. Стереотипното мислене на повечето пътешественици бърза да я отпише от туристическата карта, тъй като страната е затворена във вътрешността на континента и съответно е лишена от големи водни басейни, тоест няма море и съответно не е добър вариант за летен морски туризъм.

От друга страна, тук също до голяма степен липсват и планини, което я прави неподходяща и за любителите на ските. От тази гледна точка, Молдова не е много известно място за прекарване на ваканцията, което, обаче, може да се отчете като голям пропуск.

Страната притежава много неща, които да предложи. Най-малкото, отпуската не е единствено планина и море, а може да се прекара по милион други начини, стига човек да има различни интереси. А тук несъмнено могат да се правят много неща.

Места, които да посетим

Места в МолдоваПрироден резерват „Горски принц“ е научен резерват в област Гложене в Молдова. Той е основан през 1993 г. и днес обхваща площ от 6 032 хектара. Това е най-големият научен резерват в цялата страна и е сред най-големите паркове от този род в цяла Европа.

Едно друго място, което е добре да посетите е Музеят на жертвите на комунизма. Той показва най-подробно историята на един много тежък период от историята на Молдова, поставяйки акцент на човешкия фактор и на последиците, които режимът е оставил върху обществото.

Природата и развитието на екотуризма

Природата в МолдоваПриродните ресурси на Молдова привличат нарастващ брой любителите на екологичния туризъм в страната. Посетителите идва от различни краища на Европа, откривайки тук доста недокоснати места и изненадващо диви пространства, каквито трудно могат да се намерят на друго място из континента.

Молдова все повече бива възприемана като шедьовър, създаден от природата. Можете да се насладите на извори, реки, езера (над 4 хиляди на брой), гори, скали, каньони. Всички тези пейзажи се радват на нарастващ интерес от страна на любителите на природата и по-специално на онези, които искат да я запазят чиста и недокосната.

Туристическите агенции, които организират туристически и пешеходни турове, предлага както по-дълги, така и кратки обиколки и развлекателни дейности на открито сред природата.

Времето в Молдова

Времето в МолдоваМолдова има климат, който доста напомня на нашия. Страната попада в умерените ширини, като зимата е студена, но лятото е гарантирано топло, дори горещо, сухо и безоблачно. По това време от годината ще откриете невероятната красота на Молдова, на нейните широколистни гори и водни ресурси.

Какво по-приятно от почивка край брега на някое езеро или река, заобиколени от гора, докато температурата навън достига около 3000 – 32 градуса на сянка. Лятото тук трае от юни до септември, като през различните си части то предлага и различни условия.

Най-хубавото е, че времето в страната е като цяло доста предвидимо и не носи големи изненади. Лесно може да се предположи какво ще бъде след седмица, две или месец.

Цени в Молдова

Един от големите плюсове на Молдова е това, че страната е сред най-евтините в Европа. Това я прави атрактивна шопинг дестинация, особено за хората, които желаят евтино да пазаруват дрехи и други подобни.

Редица услуги тук също са евтини, което обяснява защо хората идват тук на стоматологичен туризъм и разкрасителни процедури. Налични са доста добри цени и по баровете и заведенията за хранене, което позволява да се отдадете на бохемски начин на живот за цялото време, което сте намислили да прекарате тук.

Достъпност до България

Молдова е сред малкото места в Европа, които са толкова лесно достъпни като разстояние за българските туристи. Страната може да бъде достигната както по въздух така и с автомобилен транспорт.

Разстоянието до Кишинев може да се измине от родното Черноморие само за няколко часа, което прави Молдова една от най-близките туристически дестинации.