екскурзия Латвия острови цена

Латвия е малка страна, намираща се в Североизточна Европа. Заобиколена от Русия, Естония, Беларус и Литва, тя е една от така наречените “Прибалтийски републики”. Макар и малка по площ, страната притежава изключително разнообразие както по отношение на културата, така и що се отнася до дивата природа.

Местната култура

култура в ЛатвияЛатвия е много силно повлияна от своето местоположение. Страната е повлияна както от скандинавската култура, така и от Русия, което я прави много различна и уникална в това отношение.Като място на пресичане на различни общества и ценности, Латвия е наистина доста разнообразна и не спира да изненадва своите посетители на всеки ъгъл. Макар че заради своето местоположение

Латвия е понесла твърде много през различните исторически епохи, все пак това много е обогатило традициите, обичаите и вярванията на местните жители.

Архитектура и забележителности

забележителности в ЛатвияНа първо място, трябва да заделите малко повече време на Рига – столицата на страната. Там ще можете да се насладите на най-красивите сгради, в това число на величествената катедрала “Свети Петър”.Сред най-големите атракции е и кметството на Рига, което също се помещава в сграда, притежаваща изключително голяма стойност от архитектурна и туристическа гледна точка.

Страната непременно трябва да бъде посетена и заради своето изключително наследство от грандиозни барокови дворци, които могат да се видят в различни райони на малката ѝ територия.

Времето

Времето в ЛатвияЛатвия е страна с умерен климат, но метеорологичните условия през годината са твърде различни от тези, които ще откриете в България например. Тук зимните месеци са изключително студени, което не е изненада, имайки предвид, че страната се намира наистина много на север. Температурите понякога могат да паднат до -20 или -30 градуса, а в редки случаи може да стане дори по-студено.Ето защо най-препоръчително е да пътувате през лятото, тъй като тогава температурите са доста по-приятни, достигайки около 23 или 24 градуса на сянка. Това е доста по-меко и приятно време на фона на горещините, с които сме свикнали в България.

Природата

Природата в ЛатвияПриродата на Латвия е доста красива и може да предложи по нещо на всеки, който се насочи насам. По-голямата част от страната е покрита с гъсти иглолистни гори, които тук там са разнообразени от езера, мочурища и реки.Планини липсват, но на изток има хълмисти местности, където ще откриете невероятни природни красоти. Местността Латгале предлага възможност да се отпуснете край някое от безбройните езера.

За изненада на мнозина, страната предлага изключителни плажове. Те са златисти на цвят и могат да направят реална възможността да съчетаете плажни забавления с посещение на природни или културно-исторически забележителности.

Разбира се, летният туристически сезон тук е доста кратък, а плажовете могат да се ползват от края на юни до края на август и нито ден повече. Дори и в разгара на сезона тук няма да видите онези знойни жеги, които измъчват посетителите по нашето крайбрежие през юли и август.