екскурзия Естония острови цена

Естония често бива наричана “Перлата на Балтийско море”, което се дължи на многобройните неземни красоти на тази невероятна северна страна. Подходяща както за семейни пътувания, така и за приключения сами или с приятели, Естония е сред най-добрите туристически дестинации на европейския Север.

Старият град на Талин

Старият град на ТалинЕдна от най-големите забележителности в Естония несъмнено е старият град на столицата. Центърът на Талин превъзхожда почти всеки друг исторически градски център на Европа, напомняйки на Флоренция и Дубровник, но в един по-зелен северен вариант.За да се насладите на един от най-красивите исторически центрове в света не е необходимо да сте запалени любители на историята и архитектурата. Имайте предвид, че тук можете да усетите блажено спокойствие и чувство за идиличност, дори и ако си направите една небрежна и неангажираща разходка по тихите и сенчести градски улици, от които струи спокойствие.

Идеална за семейни почивки

семейни почивки в ЕстонияЕстония се счита за идеална за семейни почивки, защото тя е преди всичко много безопасна и спокойна страна. Тук нивата на престъпността са изключително ниски, ето защо можете спокойно да се разхождате по градските улици, без да има нещо, от което да се притеснявате.Разнообразието също е сред ключовите моменти, които правят страната добър избор за почивка. Независимо какво търсите, има голяма вероятност да го намерите точно тук. Страната предлага увеселителни паркове, музеи и ресторанти на световно ниво, но всичко това е на разположение на туристите на разумни цени, за разлика от по-големите и богати страни на Западна Европа.

Чудесно място, което да обиколите за един уикенд

Естония има предимството да е компактна страна и това може да ви позволи да се насладите на всички нейни прелести за съвсем кратко време. Ако разполагате само с два или три свободни дни и искате да се насладите на един по-продължителен уикенд извън страната, тогава Естония е чудесен вариант. Цялата ѝ площ може да се прекоси в рамките на ден, което ще ви позволи да видите някои от основните ѝ красоти за съвсем кратко време.

Приятен свеж климат

климат в ЕстонияНаистина, през зимните месеци Естония е много студена, а за българските туристи посещение през декември или януари може да бъде истинско предизвикателство. Страната е много на север, което обяснява защо зимните температури са по 10 – 15 градуса по-ниски от нашите.През лятото, обаче, това си има своите предимства. Така например, страната се радва на приятни лета, през които температурата на сянка е около 23 – 24 градуса. Това непременно ще ви остави с леко и приятно пролетно усещане, но без да чувствате хлад или студ.

Гъсти иглолистни гори

иглолистни гори в ЕстонияЕстония предлага едни от най-красивите иглолистни гори в Европа, в които ще се срещнете с изключително по рода си биоразнообразие. Това е добра предпоставка да се докоснете до дивата природа. Тук можете да откриете мечки, лисици, вълци, язовци и сърни, а с малко повече търпение можете да зърнете дори и бизони, които все още се срещат от време на време.Многобройни мочурища и езера разнообразяват този идиличен горски къс от рая. Край някои от тях се издигат малки дървени къщички, които са идеални за продължителна почивка сред природата за всеки, който изпитва нуждата да се откъсне от всичко.