екскурзия швеция цена

Има безкрайно много причини да посетите Швеция, така че независимо от какво се нуждаете, твърде голяма е вероятността да го откриете именно тук. И така, нека караме по същество и се запознаем малко по-отблизо с една от най-красивите и процъфтяващи страни в света.

Независимо дали за изумрудено зелената Южна Швеция или за ледената и недокосната красотата на север, страната е истински рай. С почти 100 000 езера, няколко внушителни планински вериги, букови и иглолистни гори и безкрайни полета, страната може да предложи изключително много.

Да не забравяме и среднощното слънце и северното сияние, които я правят неустоима както през лятото, така и през зимата. Страната има по нещо за всеки, а самите шведи са непоправими любители на природата.

Лятото е вълшебно

Лятото в ШвецияЛятото в тази северна страна се почита толкова много, че местните жители са във възторг когато настане това време от годината. В Швеция летния сезон е равносилен на национален празник, през който всичко заглъхва и никой не работи за да се съберат с приятели и семейство наслаждавайки се на кратката лятна магия. Всеки ден се организират празненства, концерти на открито, фестивали и какво ли още не. Хората с трепет се радват на храна, игри, танци, песни и много пиене под открито небе. Освен това, тук лятото е различно от това, на което сме свикнали в България. В Швеция температурите са изключително приятни, като рядко надхвърлят 25 градуса на сянка.

Лесно ще се оправите на английски

Когато посещавате Швеция, едно от първите неща, които може би ще забележите, е, че почти всички говорят английски. Всъщност само Финландия е по-добре в това отношение, което означава, че няма да имате проблеми да се оправяте по барове, ресторанти, музеи, както и да завързвате нови запознанства и приятелства с милите и добре настроени местни жители.

Дори малките деца говорят поне малко английски, тъй като езикът се преподава още в детската градина. Единственият недостатък е, че най-вероятно няма да научите и думичка на шведски, тъй като наистина не е нужно да учите езика, за да се запознаете по-отблизо със страната.

Среднощно слънце

Среднощно слънце в ШвецияВсички онези истории, които сте чували, че слънцето в Швеция свети 24 часа в денонощието, са повече или по-малко истина, което все пак зависи от това в коя част на скандинавската страна сте.

На север през лятото хората се радват наистина на 24 часа дневна светлина, а колкото по-на юг отивате, толкова повече нощното слънце отстъпва на един неопределен полумрак, който продължава няколко часа.

Забавната част е, че може да стане наистина много късно и дори да не го осъзнавате, защото ви изглежда все едно е късен следобед. Най-добрият съвет, който в момента може и да ви звучи странно, всъщност е да се уверите, че там където ще спите ще имате плътни завеси или щори.

Музикални фестивали

Музикални фестивали в ШвецияНе случайно наричат северната държава “страната на фестивалите”. От Way Out West в Гьотеборг през Стокхолмския джаз фестивал до Бравала в Норкьопинг, шведите са хора, които обичат хубавата музика и добре организираните музикални фестивали. Именно по тази причина, има и много възможности за избор пред вас.

Шведите може да изглеждат така, сякаш се забавляват на фестивала неконтролируемо и да са много неангажирани, но ако сте решили да присъствате на подобно събитие е добре да знаете, че те закупуват от рано своите билети и по тази причина може и да не останат свободни места за вас, освен ако и вие не се организирате бързо и навреме.

Столицата на Стокхолм

Столицата на СтокхолмТова е най-големият град на Скандинавия, в който ежедневно пристигат нови и нови заселници, търсещи качествено образование, по-добри възможности за бизнес, по-голям избор от работни места и разбира се повече възможности за постигане на социален баланс в личния живот.

Градът наскоро бе определен като един от най-добрите за живеене в света, което до известна степен се дължи и на това, че сам по себе си той е разположен в удивително красива и уникална местност.

Стокхолм е град на острови, който е построен на голяма площ. От една до друга част се стига посредством красиви мостове, някои от които съвременни, докато други старинни и изградени от монолитни каменни блокове.

Градът е потопен в зеленина, макар че по улиците няма много дървета. Това се компенсира от големия брой зелени площи, които се появяват в близост до всеки жилищен район и които представляват белите дробове на скандинавския метрополис.