екскурзия Гибралтар острови цена

Британската територия Гибралтар е популярна туристическа дестинация, която притежава всичко необходимо за  да се нареди сред топ местата за почивка. Намира се в един от най-атрактивните туристически райони в света. точно между Испания и Мароко. Ако изберете да посетите Коста дел Сол или просто южната част на Испания, тогава Гибралтар определено трябва да бъде в списъка ви с места за посещение, което няма да ви отнеме много излишно време, предвид близостта.

Единственото място в Европа, където ще видите диви маймуни

Животни в ГибралтарГибралтар е уникален във всяко едно отношение и въпреки малката си площ не спира да ви изненадва. Никъде на друго място в Европа няма диви маймуни, с изключение на Гибралтар.Тези създания живеят в планината и лесно могат да се видят от туристите, дори и ако не отивате там специално за тях. На разположение е кабинков лифт, който ще ви отведе директно до върха.

Тук можете не само да видите любопитните създания да подскачат и играят наоколо, но ще можете да се насладите и на невероятна гледка над страната. Панорамата от тук е зашеметяваща и ви дава обзор към цялото крайбрежие на Коста дел Сол.

Пистата на летището е изградена върху вода

летището в ГибралтарГибралтар е едно от малкото места в света, които могат да се похвалят с това, че разполагат с летище, изградено върху вода. До една или друга степен, причината се корени в това, че този важен икономически център просто една гигантска скала, което изключително затруднява изграждането на летище по какъвто и да било друг алтернативен начин.Ето защо, единствената възможност е да се изгради поне част от пистата във водата. Това поставя Гибралтар рамо до рамо с такива места като Хонконг, който също разполага с ограничено пространство и летище изградено насред водната шир.

Потенциал за фотографите

Гибралтар е сред местата, които могат да се похвалят с най-голям потенциал за фотографите. Планината не е голяма, но все пак е много стръмна, което се явява и едно доста голямо предимство.

Това е невероятно място за снимане, както от върха на планината във всички посоки, така и от земята. Можете да снимате града, или пък да обърнете камерата към южна Испания, а защо не и да снимате самото величие на гибралтарската скала от някой по-нестандартен ъгъл.

Гибралтар е полуостров, идеален за гледане на залеза

залеза в ГибралтарАко останете там поне за една нощ, има много невероятни места, от където можете да се насладите на величествената красота на залязващото слънце. Местоположението и географската близост на Африка са сред факторите, които водят до едни от най-магнетичните картини на залязващо слънце, които изобщо човешкото въображение може да си представи.

Пазаруването е различно в сравнение с Испания

Да пазарувате в Гибралтар е съвсем различно от това да пазарувате в която и да било друга част от Европа. Ниските цени тук са изключително предимство, което кара десетки хиляди испанци и туристи да се отдадат на шопинг туризъм тук.

Една малка Великобритания

Приликата между Великобритания и Гибралтар е невероятна. Тя се изразява в много различни аспекти, а най-очевидният за туристите е наличието на същите червени телефонни кабинки, като онези, които можете да видите във Великобритания.

Чудесни възможности за гмуркане

Плаж в ГибралтарГибралтар е заобиколен от дълбоки и пълни с живот води, каквито има на малко места в Европа. Да, може би подводното разнообразие отстъпва на Карибите, но все пак гледките са драматични.

Британската кулинарна култура се смесва със Средиземно море

Кухнята много наподобява тази във Великобритания, но в същото отношение е малко по-различна от тази на Острова и в Испания. Тя представлява един изключителен микс между двете култури и повярвайте, резултатът е изключително вкусен.

Малка страна със спокойна атмосфера

атмосферата в ГибралтарГибралтар е едно от най-спокойните и безопасни места в света. По своята същност скалата се доближава до Монако, макар че Княжеството е без конкуренция.