екскурзия Черна гора острови цена

Черна гора често бива описвана като бъдещото Монако и като страна с наистина изключителен туристически потенциал. Природните дадености, разбира се, са основата на всичко, а добавката е интересната местна култура, която има типично балкански характер, но примесен с усещане за Италия, която се намира само на ръка разстояние.

Черна гора притежава изключителна атмосфера, която носи усещане за Средиземноморие, за безвремие и ленност.  Малки крайбрежни градчета с тихи и спокойни кафенета край брега се редуват с гористи местности. Ако пък се откъснете от брега, то веднага попадате в един свят на гъста растителност и недокосната балканска природа. Гъстите гори се стелят до където поглед стига, а биоразнообразието наподобява на нашенските Рила, Пирин и Родопи.

Времето в Черна гора

Времето в Черна гораЧерна гора е страна, която има класически средиземноморски климат, но вътрешността е силно повлияна от планинския релеф, който има.Разположена е в сърцето на средиземноморската климатична зона, но въпреки това, през зимните месеци се усеща и влиянието на умерените ширини.

Така можете да станете свидетели едновременно на много високи температури през лятото и по-студено време през зимата. Това е характерно за страните от тези ширини и се обяснява в лесното нахлуване на горещи въздушни маси през лятото и студени през зимата.

През лятото можете да очаквате температури от над 32 градуса на сянка, а през зимата е обичайно да навали обилен сняг, но не и на морския бряг.

Страната предлага чудесни условия за лятна почивка. Това се изразява в много горещо и слънчево време, без валежи и температури подходящи за плаж от късна пролет до ранна есен.

Плажовете

Плажове в Черна гораПлажовете на Черна гора са много красиви, покрити с разкошен златен пясък. Те са едрозърнести, поради което морските води са  постоянно прозрачни и бистри.Районът се слави с красивите си крайбрежия и добива все по-голяма популярност сред различни типове туристи. Независимо дали искате да плувате да правите слънчеви бани или да практикувате някакви водни спортове, заливите с чисти води са идеални за целта.

Местната кухня

Храна в Черна гора

Кухнята на Черна гора е чудесна предпоставка за една пълноценна почивка в страната. Най-хубавото е, че тук откривате специалитети, които са напълно типични за балканите, каквото е месото на скара, но примесени с влияние от Средиземно море, което се изразява в морски дарове и ароматна риба на скара.

Гостоприемството

Типичното балканско гостоприемство няма как да бъде пропуснато и да остане незабелязано. Тук хората показват искрена радост от контакта си с чужденците, включително и с вас, а това е много важно за да се почувствате добре при посещението си в дадена страна.