екскурзия Албания острови цена

През последните години светът открива една нова страна, която до скоро отсъстваше от туристическата карта не по друга причина, а просто поради липсата на популярност и достатъчно реклама.

Албания е една от най-атрактивните туристически дестинации на идните десетилетия – това твърдят експерти в сферата на туризма. А зад думите си те дават солидни доказателства.

Страната предлага изключително съчетание между отлични климатични условия, гостоприемни местни жители, красива природа, ниски цени, богата история и култура, изключително голямо разнообразие на местната кухня.

Оказва се, че без да сме обърнали много внимание, Албания предлага всичко, което трябва да притежава една страна за да се превърне в атрактивна туристическа дестинация.

Някои от най-добрите плажове в Европа

Плажове в АлбанияПървата причина, поради която всеки трябва да посети Албания, е за да се докосне до девствените плажове на южния бряг на страната. Подобно на известните си съседи Гърция, Италия и Черна гора, Албания е дом на удивителни плажове, които са подходящи за всеки тип посетители.Независимо дали предпочитате пясъчни или каменисти плажове, Албания ги има всички. Най-добрата крайбрежна част на страната е известна с прозвището албанска ривиера и започва след прохода Логара – планински проход край град Вльора и завършва в Ксамил, което е малко градче близо до гръцката граница.

Под егидата на ЮНЕСКО

АлбанияЕксперти в сферата на туризма твърдят, че Албания е едно от малкото места на планетата, където можете да посещавате ценни археологически разкопки, които са под егидата на ЮНЕСКО, без ри това да се налага да се съобразявате с безкрайно големи тълпи от чуждестранни туристи.Всъщност, точно сега е идеалното време да се насладите на археологическото богатство на Албания, защото през последните години интересът се увеличава, а с това все повече туристи ще избират да прекарват ваканциите си тук.

Ще откриете нови места

Албания е едно от малкото места по света, особено в Европа, което ви предлага възможността да изучите и откриете нови интересни места, които все още не са се задръстили от посетители.

Тук има уникално красиви маршрути край брега, през планините и по различни исторически места, на които всъщност все още има наистина много малко туристи или дори напълно липсват такива.

Прекрасен климат

Климант в АлбанияАлбания ви предлага възможността да се порадвате на слънчев и топъл климат, при това без да се налага да се отдалечавате твърде много от България. Страната има субтропичен средиземноморски климат, за разлика от нашата страна, която има умерен.В Албания зимите са винаги по-меки и топли и с повече слънце, поради което страната е чудесен избор за всеки един от вас, който иска да избяга от зимните виелици и минусовите температури в нашата страна.

Ако се чудите какво време можете да очаквате в Албания през зимата, това е температура от около 14 градуса, съчетана с време от пролетен тип, с чести валежи, но и в комбинация с не малко слънце.

Лятото в Албания започва по-рано от нашенското и продължава по-дълго. Съответно, тук месеците май и октомври се считат за част от летния туристически сезон, което е една от най-съществените разлики с България.

Иначе температурите в разгара на лятото са малко по-високи, а влажността може да бъде малко по-висока, което кара много туристи да пътуват извън месеците юли и август.

Ниски цени

Тъй като Албания е една от най-евтините страни в Европа, тя ви предлага уникалната възможност да се възползвате в максимална степен от своите заделени за екскурзия средства.

Тук ще имате възможност да посещавате евтини ресторанти, които обаче предлагат изключително прясна и висококачествена храна. Мнозина идват тук и за да пазаруват, тъй като ниските цени им дават възможност да се изразят в пълна степен като потребители.

Днес Албания всъщност е едно от малкото места в Европа, където цените са все още по-ниски от тези в България. Това се отнася за всеки един аспект на ежедневния живот, включително и за цените по хотелите.

Тук е едно от малкото места на континента, където можете да получите високо ниво на обслужване в 4 или 5 звезден хотел, без при това да се охарчите прекалено много за това удоволствие.