Албания

екскурзия Албания острови цена

През последните години светът открива една нова страна, която до скоро отсъстваше от туристическата карта не по друга причина, а просто поради липсата на популярност и достатъчно реклама.

Албания е една от най-атрактивните туристически дестинации на идните десетилетия - това твърдят експерти в сферата на туризма. А зад думите си те дават солидни доказателства.

Страната предлага изключително съчетание между отлични климатични условия, гостоприемни местни жители, красива природа, ниски цени, богата история и култура, изключително голямо разнообразие на местната кухня.

Оказва се, че без да сме обърнали много внимание, Албания предлага всичко, което трябва да притежава една страна за да се превърне в атрактивна туристическа дестинация.


Някои от най-добрите плажове в Европа

Плажове в Албания

Първата причина, поради която всеки трябва да посети Албания, е за да се докосне до девствените плажове на южния бряг на страната. Подобно на известните си съседи Гърция, Италия и Черна гора, Албания е дом на удивителни плажове, които са подходящи за всеки тип посетители.

Независимо дали предпочитате пясъчни или каменисти плажове, Албания ги има всички. Най-добрата крайбрежна част на страната е известна с прозвището албанска ривиера и започва след прохода Логара - планински проход край град Вльора и завършва в Ксамил, което е малко градче близо до гръцката граница.

Под егидата на ЮНЕСКО

Албания

Експерти в сферата на туризма твърдят, че Албания е едно от малкото места на планетата, където можете да посещавате ценни археологически разкопки, които са под егидата на ЮНЕСКО, без ри това да се налага да се съобразявате с безкрайно големи тълпи от чуждестранни туристи.

Всъщност, точно сега е идеалното време да се насладите на археологическото богатство на Албания, защото през последните години интересът се увеличава, а с това все повече туристи ще избират да прекарват ваканциите си тук.

Ще откриете нови места

Албания е едно от малкото места по света, особено в Европа, което ви предлага възможността да изучите и откриете нови интересни места, които все още не са се задръстили от посетители.

Тук има уникално красиви маршрути край брега, през планините и по различни исторически места, на които всъщност все още има наистина много малко туристи или дори напълно липсват такива.

Прекрасен климат

Климант в Албания

Албания ви предлага възможността да се порадвате на слънчев и топъл климат, при това без да се налага да се отдалечавате твърде много от България. Страната има субтропичен средиземноморски климат, за разлика от нашата страна, която има умерен.

В Албания зимите са винаги по-меки и топли и с повече слънце, поради което страната е чудесен избор за всеки един от вас, който иска да избяга от зимните виелици и минусовите температури в нашата страна.

Ако се чудите какво време можете да очаквате в Албания през зимата, това е температура от около 14 градуса, съчетана с време от пролетен тип, с чести валежи, но и в комбинация с не малко слънце.

Лятото в Албания започва по-рано от нашенското и продължава по-дълго. Съответно, тук месеците май и октомври се считат за част от летния туристически сезон, което е една от най-съществените разлики с България.

Иначе температурите в разгара на лятото са малко по-високи, а влажността може да бъде малко по-висока, което кара много туристи да пътуват извън месеците юли и август.

Ниски цени

Тъй като Албания е една от най-евтините страни в Европа, тя ви предлага уникалната възможност да се възползвате в максимална степен от своите заделени за екскурзия средства.

Тук ще имате възможност да посещавате евтини ресторанти, които обаче предлагат изключително прясна и висококачествена храна. Мнозина идват тук и за да пазаруват, тъй като ниските цени им дават възможност да се изразят в пълна степен като потребители.

Днес Албания всъщност е едно от малкото места в Европа, където цените са все още по-ниски от тези в България. Това се отнася за всеки един аспект на ежедневния живот, включително и за цените по хотелите.

Тук е едно от малкото места на континента, където можете да получите високо ниво на обслужване в 4 или 5 звезден хотел, без при това да се охарчите прекалено много за това удоволствие.