Предимството да почиваш на Адриатика през есентаЕсента кара много хора да се чувстват подтиснати, но ако се замислим това е един наистина прекрасен сезон. Температурите вече не са толкова високи, времето все още е слънчево, а човек усеща изключителен прилив на енергия след като вече лятната жега не е тук за да ни измаря и измъчва.

Именно това е моментът, в който да стегнем куфарите и да посетим някои от най-атрактивните места в Европа. По това време вече огромният поток от туристи е поел към работните си места, така че ще имате много повече възможности да се наслаждавате необезпокоявани на различните туристически забележителности и атракции.

Loyal Travel е сред най-изявените фирми на българския пазар когато става въпрос за откриването на атрактивни оферти за есенния сезон. Ниските цени, добрата организация и разнообразието от оферти са само част от това, което ще откриете при нас.

Сред най-желаните места за почивка през есента е Адриатика. На първо място през лятото тук температурите са изключително високи, което прави есенния сезон доста по-разнообразен от към възможности пред вас. Температурите достигат до около 35 – 40 градуса през юли и август, а влажността е по-висока в сравнение с родното Черноморие.

При подобни темперартури трудно човек намира сили за посещение на туристически атракции, да не говорим за това, че напливът от туристи е извън рамките на разумното и на това, което можем да си представим.
Цените са по-атрактивни…

Адриатика през последните години се очертава като една наистина доста скъпа туристическа дестинация. Цените тук вървят стремглаво нагоре и все повече се затвърждава славата на това място като новата Ривиера. Това неизменно води и до ръст на цените в района, което прави мястото непостижима цел за почивка. Това кара хората да търсят възможности за по-евтина почивка и именно есента е една такава възможност.

Цените през тази част от годината са чувствително по-ниски, а през първите два есенни месеца – септември и октомври – можете да изкарате на практика една късна лятна почивка с хубави температури и топло време. През тези месеци условията са подходящи както за слънчеви бани, така и за къпане в морето. Традиционно септември и октомври в Хърватия са малко по-топли от същите месеци в България.
По-малко туристи и контакт с местните жители…

Едно от предимствата да почивате на Адриатика през есента е възможността да се отпуснете по-добре. Тук обикновено тълпите с туристи започват чувствително да намаляват през последните дни от август и към септември вече районът започва да заглъхва в тишина.

Това може да ви позволи да влезете в контакт с местните жители, да почувствате начина им на живот. Обстановката по това време става все по-спокойна и предразполагаща към качествена почивка.Предимството да почиваш на Адриатика през есента