Остров Закинтос в Гърция - забележителности и туризъм през лятото

Мечтаете ли да посетите едно от най-интересните места в Гърция? Искате ли да се потопите в красотите на небесносините води, стръмни планински склонове, средиземноморски климат и корабокруширали кораби? Закинтос, или наричано още Занте, е мястото, което ви осигурява всичко това, съчетано в едно. Страхотно е, нали? Посещавайки Закинтос, вие имате възможността да се докоснете до вълшебството в неговата чиста форма. Разберете защо.

Закинтос е една от най-популярните забележителности в Гърция. Знаете ли кой е третият по-големина остров в Йонийско море? Разбира се, че Закинтос. Местата, които не бива да пропускате да посетите, стъпили веднъж на Закинтос:

Закинтос: Плажовете с вулканичен пясък

Мечтаете ли за фин, бял вулканичен пясък, върху който да стъпват краката ви и да се пронизва из между пръстите ви? Искате ли да се потопите в тюркоазено синята вода и да се разхладите така, че да не ви се иска да я напускате никога повече?

Е, дошли сте на правилното място. Остров Закинтос е точно това, за което копнеете. До плажа Навагио се стига единствено с лодка. Там бихте могли да откриете кораб, който е корабокруширал. Това е един от най-предпочитаните плажове на територията на Закинтос. Може би в това се крие основната причина за неговата пренаселеност.

Циливи е по-спокойният плаж, който можете да посетите. Той се намира на 6 км от Закинтос и до него се стига лесно и бързо. Който и плаж да изберете, то ние ви гарантираме, че ще останете изключително доволни от направения избор.

Скочете смело във водата

Водните спортове в Закинтос са изключително разнообразни и развити. Очудени от коктейла от всевъзможни спортове, на туристите им е повече от трудно да изберат с какво да запълнят своята почивка, било то семейна или забавление с приятели.

Можете да карате водни колела, джет или водни ски. За почитателите на високия адреналин препоръчваме да се възползват от гмуркането или да покарат джет. Изберете вашия спорт и скочете смело в небесно сините води на Закинтос.

Сините пещери в Закинтос – мястото от вашите сънища

Как ви звучи да посетите пещери, върху които се отразяват сините оттенъци на водата? Част от тях се намират под водата – приказно място, което не бива да пропускате. В близост до пещерите се намира селцето Кери. Именно поради тази причина те са известни още под наименованието пещерите на Кери.

Маслиновите градчета ще ви пренесат в атмосферата на истинския Закинтос

Ако искате да се докоснете до същинската сърцевина на Закинтос, то ние ви съветваме да се потопите в маслиновите горички. За тези от вас, които не са запознати с красотите на това вълшебно място, ще оповестим, че целият остров е заобиколен от маслинови и портокалови гори. Някой от тях са на повече от 100 години. Лесно можете да стигнете до тях, ако се водите по наситеното ухание, което до сега не е подвело нито един от своите посетители.

Разходете се с корабче

Всеки един ден от пристанището на Закинтос потеглят неограничен брой лодки и корабчета. Ако искате да усетите прохладния бриз в косите си и да вкусите от уханието, носещо се навсякъде около вас, бихте могли да си закупите разходка с корабче, където да прекарате незабравимо, полюшвайки се над вълните.

Костенурките карета карета

Едва ли има някой, който да не е чувал за костенурките карета карета. Те са едни от изчезващите видове, гнездящи в залива Лаганас. Там можете да наблюдавате как малките костенурчета, току що снесени, се отправят към морето. Ще се впечатлите от размерите на този застрашен от изчезване вид, които са 90 на 95 см. Теглото им достига до 115 кг. Внушаващо, нали?

Не забравяйте да опитате от гръцката кухня, чиито специалитети са вкусно приготвените морски деликатеси, както и да си дадете наздравица с чаша узо в ръка. Малките улички на острова са осеяни с множество магазинчета и сергии, от където да закупите сувенири на своите близки, както и нещо ръчно изработено за спомен на вас самите.