Всеки един от вас е чувал за Солун. Това е вторият по големина град в Гърция. Това място се пръска по шевовете от живот и енергия, от които може да вкуси всеки един още щом стъпи на територията му. Името на града се превежда като „победа на тасалийците“.

Зеленина и огромни паркове се разполагат върху квадратурата на големия гръцки град. Освен модерни конструкции, вие ще се сблъскате и с не малко стари и неокласически сгради. Чудите се с какво са известни хората в Солун? А може би сте чували за тяхното гостоприемство, за което се говори не само в нашата страна, но и в цял свят. Това, с което е популярен градът, успява да се вмести в един неизчерпаем списък, но нека не пропускаме и божествената кухня, чиито аромат се носи из всяка една от уличките на Солун. Местните таверни са с широко отворени врати за своите гости и ще ви посрещнат с традиционните си ястия и вкусни пайове, на които не можете да устоите.

Потопете се във вълшебството на Солун

Бялата кула е сред най-известните забележителности на Солун, които трябва да посетите, веднъж стъпили на територията на Гърция. Църквата Свети Димитър също е сред местата, които можете да включите в списъка си за посещение. Добре устроен, градът се отличава с широки булеварди и огромни площади.

За тези от вас, които нямат ни най-малка информация за града, ще се опитаме да ви го представим в едно изречение. От там нататък вие сами решавате дали да го посетите. Солун е брилянтно съчетание между римски конструкции, византийски църкви, модерна архитектура, вълнуващи плажове и неустоим нощен живот. Ето това представлява вторият по големина град в нашата съседка Гърция.

Погрижете се за вашата сигурност

Най-общо казано, Солун е град, в който сигурността е на много високо ниво. Ако все пак не желаете да се натъквате на неприятности, то бихме ви посъветвали да не посещавате площад Вардарис.

През есента Гърция не е най-подходящото място за плаж, тъй като септември и октомври са нейните дъждовни месеци. Ако сте решили да прекарате там своята дългоочаквана почивка, то ние ви съветваме да се вместите в един от останалите горещи летни месеци, позволяващи ви да придобиете прекрасен шоколадов загар.

Солун е един от градовете в Гърция, които ви позволяват да го посетите дори и само за един ден. Компактността, с която се характеризира самият град, ви позволява да го разгледате в интервал от няколко часа. Страхотно е, нали? Така можете да спестите време и за посещаване на останалите прекрасни места, разположени на територията на Гърция, като Халкидики, избирайки един от трите ръкава на полуострова. Голяма част от гостите на града твърдят, че можете да го опознаете в рамките на три часа и да останете изключително доволни от видяното.

Ако сте решили да обиколите приказните улички а града, съобразете се с това, че в следобедните часове температурите са изключително високи и е добре разходката ви да стартира в ранното утро. Ако шочувствате умора, то посещението ви в някое гръцко кафе или таверна ще се погрижи за това бързо да възвърнете силите си и да продължите своята еднодневна екскурзия.

Ако все още не сте опитвали традиционните за Солун закуски, то не пропускайте да си закупите от някоя местна закусвалня, топла топла бугаца. Енергията, необходима ви да завършите обиколката, ще я получите от това нетипично за българите съчетание между баница и крем пита, което е изключително приятно на вкус.

Разхождайки се сред улиците на Солун, ще се сблъскате с бита и културата на гръцкия народ. В края на вашата обиколка идва ред да посетите някой от местните реасторанти и с чаша узо в ръка да кажете „Наздраве“ на вашата компания или както казват гърците „Ямас“.