екскурзия кавала цена

Кавала успява да привлече множество българи на своята територия, благодарение на изумителните си плажове и вкусно приготвена храна. Намира се в близост до България и е едно от най-предпочитаните места за нашите семейства през летните месеци от годината. Някой от вас се възползват от еднодневни екскурзии, които им позволяват да посетят едни от най-атрактивните места в Кавала, а други се насочват в организирането на по-дълги ваканции, позволяващи им да съчетаят отдиха, релакса, шопинга и забавлението в едно. Кавала е мястото, което ви осигурява всичко това и то на достъпни цени, които не ще променят банковите ви сметки.

Плажовете на Кавала – високо качество на тюркоазено сините води

Всички плажове на Кавала имат сини флагове. Това е основното доказателство, че водите им са с изключително високо качество. Ако посещавате някой от плажовете извън града, то добре е да сте наясно, че от вас се изисква да заплатите за ползване на чадър или шезлонг. Тоска е плаж, разположен на 5 км от Кавала. Една огромна част от туристите го предпочитат, заради множеството ресторанти и кафета, предлагащи уникално вкусни ястия на изключително достъпни цени.

За тези от вас, които не желаят да напускат града, ние им предлагаме да посетят плажа Рапсани, който се намира на територията на Кавала. Доста приятно място, където не се налага да заплащате допълнително пари за използване на чадъри и шезлонзи.

Акведуктът Камарес

Това е символът на Кавала. Това представлява величествена колосална конструкция, построена с цел приспособяване града с вода. В изграждането му са включени 60 арки. Всяка една от тях е с различни размери, като най-голямата е висока 53 см. Почти невъзможно е да остане незабелязан. На практика, той прекосява Стария град. На някой места между арките има построени цели къщи. Докосете се до тази забележителност на Кавала.

Крепостта на Кавала – панорамна гледка на целия град

Мнозина туристи са жадни да се докоснат до панорамния изглед на Кавала. Благодарение на тази величествена крепост те успяват да утолят жаждата си. Откритата сцена често служи като трибуна, където се изнасят представления или концерти, посещавани от огромен брой хора. До крепостта бихте могли да стигнете вървейки по крайбрежната улица. Една приятна разходка, която ще ви запознае отблизо и подробно с красотите на една малка част от Гърция.

Археологическият музей

Това е мястото, служещо за съхранение на находки от античните градове. Селектирани са множество каменни и глинени съдове, използвани през неолита. За ученици и студенти входът е свободен. Всички останали са задължени да си платят символична такса, за да се докоснат до покоряващите бижута, съдове, орнаменти и други.

Музеят на восъчните фигури – стъпете на червения килим

Ако искате да се наредите рамо до рамо със световноизвестни личности, то ние ви съветваме да посетите Музеят на восъчните фигури. Той се намира в Кипиа. Входът, който следва да заплатите, е в размер на 6 евро. Една прилична сума за посетителите му.

Храна и нощен живот в Кавала

Бъдете смели и не пропускайте да си поръчате някой от морските деликатеси на гърците. Каквото и да изберете, то ние ви гарантираме, че няма да сбъркате. Гърците са известни с божественото приготвяне на всякакви видове риба. А що се отнася до нощният живот – тук е уцелена златната среда за огромен процент от туристите. За тези от вас, търсещи тишината и спокойствието, на територията на Кавала съществуват места, където да й се насладите. За други, копнеещи за силна музика, веселие и танци – безброй таверни ви очакват с отворени врати. Забавлявайте се до зори и забравете за грижи, тревоги и задължения.

В Кавала се намират множество магазинчета, както по-малки, така и огромни лъскави центрове, от където можете да закупите всичко необходимо. В района на Стария град има магазинчета за сувенири, от  където да купите по нещо за спомен на вашите близки в България. Насладете се на приказния град, който ви очаква.