екскурзия лесбос цена

Според туроператорите почивката на остров Лесбос при всички положения ще ви остави заредени с много положителни емоции, ако не заради друго, то поне заради крайбрежието. Островът е наистина благословен с едни от най-добрите плажове в цяла Гърция, което със сигурност го прави задължителна спирка във вашия списък с най-красиви гръцки острови, които да посетите.

Освен красивите плажове, островът предлага също така на своите посетители и възможността да се докоснат до старинни изпълнени с традиции автентични гръцки села. По отношение на дивата природа островът отново може да предложи много голямо разнообразие.

Тук можете да намерите по-голямо богатство от различни видове птици и диви цветя, отколкото от цялата останала част от Европа. Тук ще намерите борови гори, средновековни замъци, живописни пристанища с кафенета около брега, както и евтини ресторанти за морски дарове.

Тук е мястото да кажем, че ако обичате да похапвате обилно с риба и други морски деликатеси, това е вашето специални място. Освен това, тук ще намерите и най-милите и разбрани хора, за каквито не сте се и надявали да срещнете.

Остров на изкуството

Лесбос е един от гръцките острови на изкуството. Той предлага разнообразие от музеи и галерии, които трябва да се посетят заради изключителлното културно и историческо богатство. Това го прави любимо място за художници, писатели и романтици, които имат по-лирична душа и са по-чувствителни към света, който ги заобикаля..

Полезни за здравето

екскурзия лесбос здраве цена

Остров Лесбос не само може да ви предложи уникалните забележителности, които включват най-различни природни красоти и дадености, в това число каменна гора, плажове и заливи, но също така предлага и превъзходни крайбрежия, покрити с най-фин пясък.

Островът е известен със своите неустоими горещи минерални извори, с многобройните спа услуги и много други. Горещите минерални извори на острова са известни с високите си терапевтични свойства.

Те се използват от хиляди години за лечение на ревматизъм, артрит, гинекологични и дерматологични заболявания, както и бъбречни и жлъчни камъни, неврологични заболявания, бронхити, ишиас и много много други.

Това прави остров Лесбос много примамлив за уелнес и за стабилизиране физическото и психическото здраве. В резултат на това той е привлекателна туристическа дестинация, която често се използва от много претоварени и изтощени хора за да се отпуснат и да възстановят силите си.

Красотата на Лесбос

Прекрасните и магнетични пейзажи на Лесбос могат да се видят най-добре от гърба на магаре или кон. Други препоръчителни начини за опознаване на острова е с колоездене, наемане на джип или най-вече пеша. Ако предпочитате да опознаете острова по вода, тогава за вас има доста примамливи възможности да опознаете острова за кратко време.

С луксозна яхта или обикновена лодка, островът е привлекателно място за туризъм по вода, като местата, от които можете да потеглите са Моливус и Петра. Многобройните фестивали, които се провеждат из целия остров Лесбос, се тачат и се празнуват по традиционните начини.

Местните хора проявяват усет към танците, пиенето и добрата храна, като обикновено в късните часове в края на деня близки и приятели се събират около масата. Тук начинът на живот е някак по-различен, отколкото в континентална Европа, като тук винаги хората намират поне малко време за почивка около масата.

Магията на Лесбос през пролетта

екскурзия лесбос пролет цена

Ако можете съчетаете нещата така, че да посетите остров Лесбос през пролетта, ще бъдете изключително възнаградени за това свое решение. Островът е известен като едно от местата с най-голямо разнообразие от диви цветя и диви птици, които някога ще видите в Европа.

Причината за това е, че Лесбос е основна спирка в миграционните маршрути за европейски птици, идващи от Африка, като едновременно с това островът има невероятно разнообразие от местни птици.

Направете каквото е необходимо: работете малко повече, заделете пари в банката, изтеглете заем или поискайте от близки хора, продайте втората кола, но със сигурност не пропускайте възможността да се възползвате от една прекрасна почивка на остров Лесбос.

Лесбос е лесно достъпен с ферибот или самолет от Атина, да не говорим за чартърните полети, които пристигат ден след ден от много европейски градове. Можете да летите директно до Лесбос от всяка точка на Европа и на света с прикачване в красивата гръцка столица.

Цените на Лесбос

Цената на почивката в Лесбос е само малка част от цената на по-популярните гръцки острови и континенталните дестинации. Това е голям остров, който предлага много вълнуващи места за разглеждане. Островът е на практика толкова голям, че бихте могли да се мотаете всеки ден на различни места и да разглеждате, без при това да се налага да харчите безумни суми пари от своите спестявания.

Времето на Лесбос

Времето на Лесбос е невероятно през почти цялата година, като всеки месец и сезон си има своите предимства. Така например, зимните месеци със своите температури от около 10 – 15 градуса са изключително подходящи за излети и за дълги разходки сред природата. Недостатък е малко по-влажното време, но като цяло условията са идеални за излети и разходки сред природата.

През летните месеци времето е съответно много топло и сухо, като валежите са почти невъзможни. Обикновено има дълготрайни засушавания и температури от около 30 – 35 градуса на сянка. Именно това е сезонът, в който хората проявяват изключителен туристически интерес.

Летният туристически сезон тук трае от май до октомври, като през май водата е малко хладна, но пък условията са великолепни за лятна почивка на море. Много слънце и високи температури ще направят почивката ви наистина страхотно преживяване.

Кога да посетим острова?

Обикновено за най-добри се считат месеците май и юни, както и септември и октомври. Април и ноември са твърде хладни, макар че някои дни са наистина приятни.

Недостатък на месеците юли и август са високите температури, които са твърде горещи и изнервящи. Освен това има и допълнителни неща, с които трябва да се съобразявате, например твърде големия брой хора навсякъде.

Облеклото – какво да бъде?

Пътувайки до остров Лесбос, облеклото трябва да е леко и съобразено с летните горещини. От май до октомври е необходимо да имате в себе си достатъчно леки дрехи, понеже облеклото ви ще е постоянно залепнало върху вас в резултат на много високата температура.

Обратно – през периода ноември – април винаги е препоръчително да имате в себе си някое по-топло яке, подходящо за мека зима или хладна пролет, което да ви помогне в по-студените дни.