екскурзия Северна Ирландия цена

През последните няколко години Северна Ирландия се превърна в хит на туристическата сцена. Страната стана център на куп музикални и спортни събития, с което привлича непрекъснато нарастващ брой туристи.

Съчетанието между хубава природа, мек климат, гостоприемни и весели местни жители, хилядолетни забележителности и древна култура прави страната дестинация-мечта.

По-евтина, отколкото предполагате

Северна ИрландияНа първо място, нека кажем няколко думи за цените в Северна Ирландия. Те са по-ниски, отколкото са на всяко едно друго място на Британските острови. Истината е, че малцина очакват да намерят толкова добри цени в Западна Европа въобще, но всъщност всичко си има своето обяснение.

Северна Ирландия бе доста засегната от световната икономическа криза, което засили конкуренцията и принуди всички сектори на икономиката да свият разходите си и да намалят цените. Това съответно рефлектира и върху туристическия продукт, правейки Северна Ирландия дори по-лесно достъпна и евтина, отколкото са много страни дори и в Източна Европа.

Всичко е на ръка разстояние от вас

Едно от предимствата на Северна Ирландия е, че където и да се намирате из страната, всичко е на една ръка разстояние от вас. Само за няколко часа можете да обиколите от край до край цялата ѝ територия, включително всички основни градове и забележителности из провинцията. Най-хубавото е, че Белфаст е една от малкото европейски столици, които могат да бъдат проучени пеш, без да се налага да ползвате какъвто и да е транспорт.

Многобройни забележителности

забележителности в Северна ИрландияСтраната предлага толкова много неща, които да се видят, че ще можете да уплътните времето, което сте запланували да прекарате тук. Столицата Белфаст е град, който ням да ви остави да скучаете. Достатъчно е да споменем за музея на Титаник, където ще можете да се запознаете с трагичната история на кораба от начало до край.

Времето е идеално за активните туристи

Времето в Северна Ирландия може да не е перфектно за плажна почивка, но за сметка на това е идеално за много дълги разходки и всякакви дейности на открито.

Температурата тук е между 18 и 22 градуса, което позволява да прекарвате дълги часове на открито, без да ви притеснява горещото време.

През зимните месеци температурата не става много ниска. Обикновено даже и през януари се задържа около 10 – 14 градуса. Това прави Северна Ирландия идеална за почивка дори и през зимния сезон.

Отлично място за дейности на открито

Зелените безкрайни полета на Северна Ирландия, драматичното крайбрежие със скали, които се спускат отвесно стотици метри към бурния Атлантически океан и спокойните езера с огледална повърхност се съчетават заедно за да направят Северна Ирландия перфектния декор за игра на голф.

Действително, страната предлага невероятни голф игрища, зашеметяващи велосипедни маршрути, едни от най-добрите места гмуркания в света, както и бързо спускащи се, но все пак безопасни реки, които са идеални за начинаещи любители на рафтинга.

Дестилерия за ирландско уиски

ирландско уискиСеверна Ирландия е известна с висококачественото си уиски. Най-доброто място, което можете да посетете по този повод е „The Old Bushmills Distillery“. Тук ще можете да видите от първа ръка какво представлява процеса по производство на ирландско уиски, както и да опитате от напитката с топъл меден цвят.

“Игра на тронове” е заснета тук

Епичните пейзажи на Северна Ирландия са използвани като фона на редица филми, сред които и хитовото заглавие на HBO Game of Thrones (Игра на тронове). Ако сте фен на популярния филм, направете обиколка на всички места, където са снимани кадри, включително замъка Уинтърфел, Кингсроуд и Ривъррън.

Изборът на Северна Ирландия изобщо не е случаен, тъй като се е търсел именно този  ефект, който страната може да предложи със своята атмосфера, природни и археологически забележителности, цветове и спиращи дъха пейзажи.

Но тук са заснети и много други филми или просто кадри за тях, като тази тенденция се увеличава с все по-широкото популяризиране на Северна Ирландия.