Монако

екскурзия Монако острови цена

Международно известно със своята красота и лукс, княжество Монако предлага идеални условия за незабравима почивка през всички 12 месеца от годината. То притежава всички необходими елементи за да задоволи нуждите и на най-претенциозните туристи. Тук ще намерите привлекателна архитектура, прекрасни плажове, хубаво време и изискана обстановка във всеки един аспект.


300 слънчеви дни годишно

времето в Монако

Традиционно, едно от първите места, които интересуват хората в една туристическа дестинация е времето. Монако дава възможност да се насладите на приятен престой благодарение на лекия и приятен средиземноморски микроклимат.

Тук няма жеги, няма твърде студено време през зимата, валежите са умерени до оскъдни, рядко се появява вятър или мъгла. Освен това тук има над 300 слънчеви дни, с което обещава максимално приятен престой. Температурите, традиционно за Ривиерата, са около 10 - 15 градуса през зимата и около 25 - 30 през лятото.

Плажове

Плаж в Монако

Монако притежава само един плаж, който обаче е чист и красив до съвършенство. Макар и само един в непосредствена близост до Княжеството е прословутата Френска Ривиера, а там на пешеходно разстояние се намират някои от най-красивите плажове в света.

Храна

храна в Монако

Монако несъмнено има какво да ви предостави по отношение на храната, тъй като тук днес се предлагат едни от най-добрите ресторанти на планетата. Това означава, че можете да се насладите на работата на най-добрите готвачи, стига да не сте твърде ограничени по отношение на бюджета.

Едно от най-безопасните места в света

Монако има може би най-високо развитата система за видеонаблюдение в света и най-високия брой полицаи на глава от населението в света. Престъпленията практически напълно отсъстват. Тук можете да се разхождате навсякъде и по всяко време на деня, без да съществуват каквито и да било рискове.

Лесен достъп

Монако е дестинация, която предлага изключително лесен достъп, без значение как предпочитате да пътувате.

С кола:

Княжество Монако е свързано с Франция и други европейски държави чрез магистралната мрежа, по която можете да достигнете и до България. Приблизително два дни разумно шофиране и почивки и можете да стигнете до там без проблем.

С автобус:

Автобусът е бърз, евтин и лесен начин за достигане до Княжеството. Освен това имате възможност и да почивате докато сте се настанили удобно на меката седалка.

С влак:

ЖП гара Монако-Монте Карло е свързана с много линии и се намира в центъра на княжеството. За пътуване от България, обаче, това не е най-удачното решение.

По вода:

Пътувайте до княжеството по море и ще имате възможността да откриете великолепните крайбрежни пейзажи и цялата прелест на Ривиерата.

По въздух:

По въздух може най-бързо и лесно да се стигне до Монако. Каца се на летището на Ница, което се намира на 22 километра от Монако.

Широка гама от развлекателни дейности

Развлечения в Монако

Монако дава възможност да се насладите на множество събития и развлекателни дейности по всяко време от годината. В Княжеството ще откриете легендарни нощни клубове, ресторанти със световноизвестни готвачи и чудесни спортни и културни събития, които можете да позяпате за удоволствие. Не забравяйте казината, които са едни от най-добрите в света и които са създали славата на Монако на европейската столица на хазарта.

Езици, широко разпространени в Княжеството

Език в Монако

Английски, руски, италиански, китайски, японски, немски и много други - Монако е многоезично Княжество, където можете лесно да комуникирате с хора от всички краища на света. Традиционно най-разпространени са френски и английски, следвани от италиански, но както вече казахме и по-рано, обществото е мултикултурно.

Високотехнологични съоръжения

Технологиите в Монако

Изключителната застъпеност на високите технологии във всеки един аспект от живота в Монако също допринася много за чара на Княжеството. То разполага с инфраструктура за милиарди евро, като тази най-съвременна технология, включва спортни, терапевтични, медицински съоръжения и много други. Характерно е това, че спортисти от цял свят идват тук за да се възползват от различни високотехнологични процедури.